Pelikanstol
Pelikanstol - Finn Juhl
Pelikanstol - Finn Juhl
Luk X

/

Pelican Chair
Pelican Chair

Pelikanstol 1940

Pelikanstol 1940

PELIKANSTOL

Finn Juhls store kærlighed til den frie og skulpturelle kunst afspejler sig tydeligt i Pelikanen. Den overpolstrede lænestol er vel nok det af Finn Juhls møbler, der var mest forud for sin tid. Da den blev præsenteret på Snedkerlaugets udstilling i 1940, stak den ud med sine aparte former og tykke ben. 
Der blev kun produceret ganske få eksemplarer, og stolen gik nærmest i glemmebogen - indtil Onecollection genopdagede den og valgte at relancere den i 2001.

Se flere billeder

OM PELIKANSTOLEN

Stolens karakteristiske bløde, organiske form er som en krop, der holder om kroppen. Man sætter sig - og får et venligt kram. Som mange af Finn Juhls senere værker indbyder Pelikanen også til flere behagelige siddestillinger. Den skulpturelle stol passer godt til nutidens interiører – og står helt perfekt sammen med Pelikanbordet, tegnet samme år, og sin nære slægtning Poetsofaen, fra 1941. 

Pelikanstolen produceres i to versioner – en med og en uden knapper. Den leveres med en løs hynde og er med håndsyet betræk af uld eller læder, der fås i forskellige farver. Benene fås i eg, valnød, teak samt sortmalet.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Stol

Design

Finn Juhl

Årstal

1940, relanceret i 2001

Materialer

Ben: Valnød, teak, eg, sort.
Polstring: Stof eller læder.

Dimensioner

Størrelse: B 85cm x D 76cm x H 68cm
Sædehøjde: 37cm