HOUSE OF FINN JUHL ÅBNER NYT SHOWROOM I KØBENHAVN
-GOTHERSGADE 9 I WILHELM HANSENS HUS

”Flytningen af showroomet er resultatet af et helt særligt samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden, som nu har givet os en unik mulighed for at præsentere Finn Juhls design et helt særligt sted”

Læs mere

HOUSE OF FINN JUHL 
RELANCERER FJ 53-SERIEN

FJ 53 har altid været en af Finn Juhls mest
populære og efterstræbte møbler.

Læs mere
KOLLEKTION

VELKOMMEN TIL HOUSE OF FINN JUHL
Se hele kollektionen 

“Kunsten har altid været min største inspirationskilde. Jeg er fascineret af former, der trodser tyngdekraften og skaber visuel lethed” – Finn Juhl

Læs mere

Stories

House of Finn Juhl
relancerer FJ 53-serien

Da Finn Juhls samlever Hanne Wilhelm Hansen i 2000 tiltroede Onecollection, med brandet House of Finn Juhl, enerettighederne til Finn Juhls møbler, var der dog en enkelt undtagelse, nemlig model FJ 53, som dengang blev produceret af en japansk møbelproducent....

Læs mere
Græshoppe stol

Græshoppen relanceres 
på Salone del Mobile

Det er juli måned 1938. Finn Juhl er 27 år gammel. Han har læst arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole i København, men har ikke gjort sit studie færdigt, fordi han er blevet ansat på tegnestuen hos den prominente arkitekt Vilhelm Lauritzen. Finn...

Læs mere

Lillemor relanceres

Efter Snedkerlaugets udstilling i 1945 gav snedkermester Niels Vodder, som udførte Finn Juhls møbler, sin datter Kirsten Vodder en prototype af denne lille sofa. Kirsten var gift med digteren Frank Jæger, der yndede at ligge i sofaen og gruble over livets...

Læs mere

Kollektion

Bovirke Bord

Som altid havde Finn Juhl en evne til at få det funktionelle og det æstetiske til at gå op i en højere enhed, hvilket i særdeleshed også gør sig gældende ved dette enkle og elegante udtræksbord. Den bølgeformede sarg tillader, at man ugeneret kan sidde ved bordet uden at mærke sargen. Bordet er samtidig utrolig praktisk tænkt, fordi pladerne kan opbevares i selve bordet.

Poet sofa

Den lille topersoners sofa blev vist på Snedkerlaugsudstillingen i 1941, og bør betragtes som en videreudvikling af Pelikanstolen fra året før. Polstringen er - efter tidens forhold - særdeles slank, og følger Juhls idé om at skabe gode funktionelle møbler, som kan bruges i små lejligheder.

Høvdingestol

Høvdingestolen er et af Finn Juhls absolutte mesterværker og repræsenterer højdepunktet i hans karriere som møbeldesigner. Ved præsentationen i 1949 markerede den en fornyelse i dansk møbelkunst, og står i dag som en af de vigtigste eksponenter for ”Danish Modern”-bevægelsens udbredelse i USA i 1950’erne.

Om

Kort om Finn Juhl 1912-1989

Finn Juhl blev født den 30. januar 1912 i København. Han ville oprindeligt være kunsthistoriker, men hans far ville ikke tillade, at han fik en karriere indenfor kunstens verden. I stedet blev Finn Juhl optaget som bygningsarkitekt ved Det Kongelige Kunstakademi i København.

Læs mere

Vores Passion

Vores passion er at relancere Finn Juhls møbler, med respekt for hans arv, men til en moderne virkelighed. Detaljerne skal derfor være lige så delikate, som hvis de kom direkte fra den originale snedkers værksted. Møblerne skal være så holdbare, at de holder i generationer.

Læs mere
Finn Juhl

Vores historie og tilgang

Lige siden vi, Henrik Sørensen og Ivan Hansen, i 1990 åbnede det første kontor i Henriks mors kælder har missionen været at skabe et firma med passion for godt møbeldesign. At begive sig ind i Finn Juhls møbelunivers har været en glædesfyldt rejse. Der er hele tiden nyt at opleve, både i forhold til de overordnede former og funktioner - og ned i de mindste detaljer.

Læs mere