Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Nyheder & Stories | 3daysofdesign 2023

Højdepunkter fra årets 3daysofdesign 2023 i København

Under 3daysofdesign 2023 præsenterede vi et af Finn Juhls måske mest underspillede designs: 77-stolen. Et møbel, der med sit raffinerede og enkle udtryk trækker tråde tilbage til Bauhaus-periodens formsprog. Vores showroom i indre København dannede rammen for årets lancering, der blev fejret med en række forskellige events.

Relancering af 77-stolen

Finn Juhls nok mindst kendte stol

77-stolen leder tankerne tilbage til 50'ernes og 60'ernes internationale lufthavnslounges og hotellobbyer, samt de arkitekttegnede boliger med store vinduespartier og grafisk fritstående indretning. Blandt rækken af møbler med stålben, som Finn Juhl tegnede for Bovirke, er det dog ikke 77-stolen, der omtales i designlitteraturen, selvom der eksisterer talrige billeder af serien. 

På trods af, at Finn Juhl med 77-stolen bevægede sig væk fra de bløde, organiske linjer, markerede stolen alligevel et internationalt nybrud i dansk design, som nutiden måske først nu får øjnene op for. Finn Juhl brød her på ny med Klintskolens konservative formsprog, da han satte et polstret korpus op på slanke stålben, der fik møblet til at svæve.

Polsterevent

Fokus på det danske håndværk

Imens store dele af møbelbranchen har flyttet deres produktion ud af Danmark, så sætter vi fokus på det danske håndværk. Besøgende kunne opleve, hvordan en Poetsofa polstres i hånden, live i showroomet i Gothersgade, hvor en heldig person vandt den færdigpolstrede Poetsofa.

Vi sætter en ære i at være med til at bevare den danske håndværkstradition og den lokale produktion. De polstrede møbler som Poetsofaen sys i dag stadig i hånden præcis på samme måde, som de oprindeligt blev polstret. 

Zdenek Konvalina soloudstilling

Kunstneren Zdenek Konvalinas legende og tredimensionelle værker

Kunstneren Zdenek Konvalina, der i Danmark repræsenteres af Galleri Benoni, udstillede sine værker i en soloudstilling. Zdenek Konvalina bor og arbejder i Berlin. Han har opnået international anerkendelse for sin performance art og har herefter bevæget sig mod maleriet, hvor han skaber både abstrakte og ekspressionistiske værker.

 

Bordbænken sammen med værkerne fra kunstneren Zdenek Konvalina.

Den aktuelle udstilling i showroomet kan ses i løbet af sommeren indenfor vores almindelige åbningstider mandag-torsdag 10:00 - 16:00 og fredag 10:00 - 13:00.