Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & Referencer | April Coffee, Seoul

Mød grundlæggeren af April Coffee: En fortælling om åbningen i Seoul

April Coffee sætter en ny standard for specialkaffe med åbningen af deres nyeste butik og kaffebar i Seoul. Arkitekterne fra The First Penguin har stået for indretningen i samarbejde med House of Finn Juhl Seoul, og det elegante rum er indrettet med et bredt udvalg af møbler fra Finn Juhl-kollektionen. Dyk ned i tankerne og historien bag det nyeste tiltag i selskab med Patrik Rolf, grundlægger af April Coffee.

Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Patrik Rolf, founder of April Coffee

Efter et par succesrige år i København, med butik, kaffebar og risteri, besluttede Patrik Rolf, at det var tid til at satse på den næste åbning - denne gang på den anden side af kloden i Seoul, Sydkorea. Patrik fortæller:

”Det er en by, jeg har rejst til flere gange. Jeg har altid haft en fascination for Asien, særligt for Korea, Japan og Taiwan. Seoul har i mine øjne været på en meget interessant rejse som by i de senere år. Byen er moderne, men har respekt for tradition og kvalitet. Samtidig har den en iver efter hele tiden at blive bedre – sådan som man også ser det i København. Efter at have besluttet, at det var i Seoul vi skulle satse på at åbne, så var næste step at finde en shop manager, som jeg var sikker på kunne repræsentere os godt. Og det viste sig at være en af de nemmeste beslutninger, da vores første shop manager i København stod og gerne ville flytte til Seoul.”

"Jeg har altid haft en fascination for Asien, særligt for Korea, Japan og Taiwan. Seoul har i mine øjne været på en meget interessant rejse som by i de senere år. Byen er moderne, men har respekt for tradition og kvalitet. Samtidig har den en iver efter hele tiden at blive bedre – sådan som man også ser det i København."
Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Kvateret

Nyt møder gammelt

Patrik har en særlig kærlighed til netop dét kvarter, hvor den nyåbnede kaffebar er placeret i Seoul, og fortsætter:

”April Coffee ligger i Hannam-dong, som er et kvarter i Yongsan-gu. Det er et moderne område med mange kvalitetsfokuserede butikker og restauranter, og det er hjemsted for en af de smukkeste kunstudstillinger i verden, The Leeum Museum of Art. Jeg forelskede mig i bygningen – som er bygget i år - og hvordan den integreres med omgivelserne, nyt møder gammelt.”

Photo credit: Hong Gyeong
Kulturelle ligheder

Relationen mellem Sydkorea og Skandinavien

Hos House of Finn Juhl har vi haft en tæt relation til Korea i årevis, da byen er det eneste andet sted udover København, hvor gæster kan finde et sted, der er helt dedikeret til Finn Juhls møbler. House of Finn Seoul fungerer både som butik og galleri, og har været med til at indrettet den nye April shop.

Patrik deler vores interesse for Seoul som by, og de mennesker, der bor og lever her, og beskriver de kulturelle ligheder mellem Korea og Skandinavien således:

"Efter flere år med mange rejser til Seoul har jeg lært om de forskelle, der er mellem vores kulturer, men også om alt dét, der bringer os sammen. Der en fælles interesse for kvalitet og en vilje til at se ind i fremtiden. Bortset fra det, så er det to meget forskellige kulturer, og derfor synes jeg, Seoul er så interessant – der er nogle ting, der er lidt ligesom her, men alligevel er det så anderledes.”

Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong

April Coffee i København er kun indrettet med Finn Juhls designs – et minimalistisk, men alligevel farverigt og omhyggeligt kurateret rum. Som Patrik forklarer det, var den første April Coffee Shop en fortolkning af København, og på samme måde skulle den nye lokation i Seoul repræsentere netop den by, både i kraft af rummets design og de valgte møbler:

"Jeg vidste, at vi ville fortsætte med Finn Juhl, men jeg var ikke interesseret i en "copy-paste"-løsning fra København, så vi undersøgte den koreansk kultur og de trends, som jeg ser herude. På den måde besluttede vi at gå med et mere enkelt udtryk med hensyn til farver. Mere træ og en farveskala med grå, hvid og sort. Det centrale i vores design er altid Finn Juhls panelsystem, da vi fokuserer på, at det skal være butik fremfor kaffebar. Vi ville dog også benytte os af, at vi nu havde et større lokale og derfor kunne integrere flere sofaer. Især Vægsofaen er en af mine personlige favoritter".

Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Photo credit: Hong Gyeong
Udforsk møblerne

Finn Juhl-modeller i projektet

Indretningen hos April Coffee i Seoul består af et bredt udvalg af møbler fra Finn Juhl-kollektionen. Klik dig igennem alle møblerne nedenfor for at dykke ned i historien bag tilblivelsen af de enkelte modeller og find inspirerende, fængslende billeder sammen med praktisk information om materialer og tilgængelige størrelser.