Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | House of Finn Juhl Showroom, København

House of Finn Juhl Flagship Showroom

Bygningen der i dag huser vores flagship-showroom er historisk. Wilhelm Hansens Hus har siden 1879 dannet ramme om musikhandel- og forlag i København.

I fem generationer drev familien Wilhelm Hansen nodetrykkeri og nodebutik samt musikforlag. Wilhelm Hansens Musikforlag var Skandinaviens største og indbegrebet af den danske musikskat. Her var alle de store kunstnere i stald – lige fra H.C. Andersen, H.C. Lumbye over J.P. Hartmann og Carl Nielsen til moderne musik af Per Nørgaard, Herman D. Koppel og Niels Viggo Bentzon.

Poetsofaen polstret i ‘Duet’ læder i farven ‘Gold’ fra Sørensen Leather. Ovenover Poetsofaen hænger et fotografi af kunstneren Søren Solkær fra hans projekt ‘Sort Sol’.
77-sofaen sat sammen med Francestolen. Begge modeller er polstret i tekstilkollektionen ‘Watercolor’ fra samarbejdet med Kjellerup Væveri.

Forbindelsen til Finn Juhl

Finn Juhl dannede fra 1960 og indtil sin død i 1989 par med Hanne Wilhelm Hansen, som sammen med søsteren Lone, udgjorde 5. generation af Wilhelm Hansens Musikforlag. I 1988 solgte søstrene musikforlaget. Herefter stiftede Hanne en fond – Wilhelm Hansen Fonden – med det formål at støtte den udøvende kunst indenfor musik, dans og teater og som hun selv sagde: ”Nu har min familie i fem generationer tjent penge på kunsterne. Det er nu tid til at give pengene tilbage til kunstnerne”.

I 1998 kontaktede Hanne Wilhelm Hansen stifterne af Onecollection (i dag også kendt som House of Finn Juhl), Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen, og et samarbejde omkring relancering af Finn Juhls møbler blev indledt. Hanne syntes, at samarbejdet var så frugtbart, at hun efter et par år valgte at lægge arven til hele Finn Juhls møbelværk i hænderne på Ivan og Hans Henrik. Uden tøven takkede de ja - og stod således med en livsopgave.

”Flytningen af showroomet er resultatet af et helt særligt samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden, som nu har givet os en unik mulighed for at præsentere Finn Juhls design et helt særligt sted” udtaler stifter og medejer Ivan Hansen af Onecollection / House of Finn Juhl og han fortsætter:

”Vi har valgt at skabe et univers for Finn Juhls skulpturelle design i hjertet af vores designhovedstad København. Her kan fagfolk og designinteresserede fra hele verden komme og få den komplette oplevelse af Finn Juhls møbelunivers.”

Balkonen i showroomet benyttes som galleri til at udstille Finn Juhls originale akvareller.

House of Finn Juhl støtter kulturen

I 2003 døde Hanne Wilhelm Hansen pludseligt dagen efter, at hun for første gang uddelte den fornemme designpris, som hun kort forinden havde indstiftet i Finn Juhls navn. Siden Hannes død er det gode samarbejde med Wilhelm Hansen Fondens bestyrelse, der netop har til huse i Wilhelm Hansens Hus, fortsat. Et samarbejde, som nu resulterer i, at Onecollection med brandet House of Finn Juhl kan udfylde Wilhelm Hansens historiske og pompøse nodebutik med Finn Juhls møbler.

”Ringen er sluttet. Det er blevet, som Hanne har ønsket det - og lidt til. Jeg tror nemlig ikke, at hun i sin vildeste fantasi havde forestillet sig denne succes med Finn Juhls møbler, der nærmest var gået i glemmebogen, da vi fik overdraget rettighederne. Vi er glade og stolte over, at have indfriet Hannes ønske, og at vi i dag, i betydeligt omfang, støtter den udøvende kunst gennem licenserne fra salget af Finn Juhls møbler. Samtidigt håber vi, at vi kan være med til at berige vores hovedstad med et smukt ny-istandsat showroom i historiske lokaler.” udtaler Hans Henrik Sørensen.

House of Finn Juhl i Wilhelm Hansens Hus rummer ikke kun Finn Juhls design, men også nye møbler samt lamper, kunst mm., som komplementerer hinanden. Det er målet, at det skal være et levende og kreativt sted, som først og fremmest inspirerer til et liv med blivende og bæredygtige værdier.

Wilhelm Hansens Fond og Finn Juhl: Ophavsretten til Finn Juhls designværk ejes af Wilhelm Hansen Fonden. Hver gang House of Finn Juhl sælger et Finn Juhl møbel betales der en royalty til Wilhelm Hansen Fonden, der hvert år uddeler den fornemme design- og arkitekturpris Finn Juhl Prisen. Fondens hovedformål er generelt at støtte kunstnere indenfor musik, dans og teater gennem uddeling af priser og legater til enkeltpersoner og til projekter.

Besøg showroomet

Årstal: Siden 1879 har familien Wilhelm Hansen drevet musikforlag og nodebutik i huset i Gothersgade 9 og 11.

Adresse:

Gothersgade 9, 1123 København K
Showroomet fungerer som udstilling og ikke butik.

Showroomet er åbent for offentligheden på hverdage. Kom forbi for inspiration og vejledning.

Åbningstider:

Mandag-torsdag: 10:00-16:00
Fredag: 10:00-13:00