48 Sofa-Bænk
48 Sofa-Bænk
48 Sofabænk
48 Sofabænk, Cocktail Bænk
48 Sofabænk, 48 stol
48 Sofabænk
Luk X

/

48 Sofabænk
48 Sofabænk

48 Sofabænk 1948

48 Sofabænk 1948

48 Sofabænk

48-sofabænken er en del af 48-serien, der blev præsenteret på Snedkerlaugets udstilling i 1948. Selv med nutidens øjne er det tydeligt, at Finn Juhls ideer rakte mange år ind i fremtiden. Han lod ikke sine innovative designløsninger stå alene, men skabte såkaldte "gesamtkunstværker" (fra det tyske ord "gesamtkunstwerk"), hvor det er helhedens virkning, man oplever gennem de mindste detaljer. Standen fra 1948 var således et gennemdesignet værk.

Om Finn Juhls og Niels Vodders stand i 1948, skrev Politiken følgende om et "Arbejdsværelse for en kunstsamler":

"... Samarbejdet mellem Vodder og Finn Juhl er ikke nyt. De har gennem en lang Aarrække deltaget i Udstillingerne med stigende Sikkerhed. I Aar er de naaet op i det Plan, der danner Skole. De har eksperimenteret sammen - i Dag har de fundet frem til en Form, der danner Helhed ..."

Som arvtagere efter Finn Juhl er House of Finn Juhls fornemste opgave at skrive sig ind i den moderne virkelighed med respekt for den originale arv. På baggrund heraf besluttede vi at relancere 48-sofabænken, der både har en karakteristisk form og delikate detaljer.

Se flere billeder

Om 48 Sofabænk

48-sofabænken er et af Finn Juhls absolutte mesterværker fra 1940'erne og har Finn Juhls karakteristiske og skulpturelle formsprog med delikate detaljer, der kendes fra andre af hans mest ikoniske møbler, såsom 45-stolen og Høvdingestolen. 

På 48-sofabænken bøjer de rundede overflader sig blødt efter kroppens tyngde og proportioner. Det organisk formede sæde og rygstykke, polstret med stof eller læder, er hævet demonstrativt fri af det bærende stel, hvilket optisk løfter den siddende, som om tyngdekraften er ophævet.

Sofabænken kendetegnes derudover ved brugen af flere forskellige materialer. Det karakteristiske samspil som opstår via kontrasten mellem to træsorter, har Finn Juhl derfor næsten fået lov at have for sig selv i de mange år, der er gået, og det er dermed blevet en af hans signaturer. Finn Juhl brugte dette greb dels til at understrege møblets visuelle lethed, men også rent dekorativt.

Sofabænken fås i en version hvor stellet er i eg med armlæn og tæer i valnød samt en version i ren valnød.

Sofabænken polstres i stof eller læder.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Sofabænk

Design

Finn Juhl

Årstal

1948, relanceret i 2018

Materialer

Stel: Eg/valnød, valnød
Polstring: Læder eller stof

Dimensioner

B: 125 cm
D: 63 cm
H: 80 cm
Sædehøjde: 44 cm