48 Stol
48 Stol
48 Stol
48 Stol
48 Stol
Luk X

/

48 Chair detail
48 Chair Finn Juhl

48 Stol 1948

48 Stol 1948

48 Stol

48-stolen er en del af 48-serien, der blev præsenteret på Snedkernes Udstilling i 1948. Selv med nutidens øjne er det tydeligt, at Finn Juhls ideer rakte mange år ind i fremtiden. Han lod ikke sine innovative designløsninger stå alene, men skabte såkaldte "gesamtkunstværker" (fra det tyske ord "gesamtkunstwerk"), hvor det er helhedens virkning, man oplever gennem de mindste detaljer. Standen fra 1948 var således et gennemdesignet værk.

Om Finn Juhls og Niels Vodders stand i 1948, skrev Politiken følgende om et "Arbejdsværelse for en kunstsamler":

"... Samarbejdet mellem Vodder og Finn Juhl er ikke nyt. De har gennem en lang Aarrække deltaget i Udstillingerne med stigende Sikkerhed. I Aar er de naaet op i det Plan, der danner Skole. De har eksperimenteret sammen - i Dag har de fundet frem til en Form, der danner Helhed ..."

Som arvtagere efter Finn Juhl er House of Finn Juhls fornemste opgave at skrive sig ind i den moderne virkelighed med respekt for den originale arv. På baggrund heraf besluttede vi at relancere 48-stolen, der både har en karakteristisk form og delikate detaljer.

Se flere billeder

Om 48-stolen

48-stolen er et af Finn Juhls absolutte mesterværker fra 1940'erne og har Finn Juhls karakteristiske og skulpturelle formsprog med delikate detaljer, der kendes fra andre af hans mest ikoniske møbler, såsom 45-stolen og Høvdingestolen. 

På 48-stolen bøjer de rundede overflader sig blødt efter kroppens tyngde og proportioner. Det organisk formede sæde og rygstykke, polstret med stof eller læder, er hævet demonstrativt fri af det bærende stel, hvilket optisk løfter den siddende, som om tyngdekraften er ophævet.

Stolen kendetegnes derudover ved brugen af flere forskellige materialer. Det karakteristiske samspil som opstår via kontrasten mellem to træsorter, har Finn Juhl derfor næsten fået lov at have for sig selv i de mange år, der er gået, og det er dermed blevet en af hans signaturer. Finn Juhl brugte dette greb dels til at understrege møblets visuelle lethed, men også rent dekorativt.

Stolen fås i en version hvor stellet er i eg med armlæn og tæer i valnød samt en version i ren valnød. Stolen polstres i stof eller læder.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Stol

Design

Finn Juhl

Årstal

1948, relanceret 2018

Materialer

Stel: Eg/valnød, valnød
Polstring: Tekstil eller læder

Dimensioner

B: 69 cm
D: 63 cm
H: 80 cm
Sædehøjde: 44 cm