Finn Juhl - Bord-Bænk
Luk X

/

Finn Juhl - Table Bench

Bord-Bænk 1953

Bord-Bænk 1953

Bord-Bænk

Bord-bænken blev tegnet af Finn Juhl i 1953 som en del af en serie for firmaet Bovirke. Som navnet hentyder, kan den anvendes både som et bord og som en bænk.
 

Finn Juhl fik i begyndelsen af 1950’erne sit internationale gennembrud i USA. Det var især interiøret til Formynderskabsrådssalen i FN’s hovedkvarter i New York, som bar hans berømmelse frem, men også hans øvrige designs og en række udstillinger bidrog. Inspireret af især amerikanske designere, skabte Finn Juhl i denne periode en serie af møbler med stel af stålrør. Bord-bænken var et af disse, og indgik i vandreudstillingen Design in Scandinavia, som Finn Juhl kuraterede fra 1954 til 1957. Lige siden har Bord-Bænken, med sit lette, elegante og tidløse design, været et stykke eftertragtet møbelkunst, som har opnået ekstremt høje auktionspriser overalt i verden.

Se flere billeder

Om Bord-Bænken

Bord-bænken leveres i teak, eg, valnød, Oregon pine eller med top i sort linoleum. Stellet fås i bruneret stål eller malet sort, orange eller lys blå. Den kommer desuden med matchende tæer i træ samt med eller uden mat-poleret messingkant. Det er endvidere muligt at tilkøbe en foldbar hynde i stof eller læder.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Bord, Bænk

Design

Finn Juhl

Årstal

1953, relanceret i 2012

Materialer

Eg, valnød, oregonpine eller teak finér/sort linoleum med eller uden messinglister.
Stel i bruneret eller malet stål med træfødder.
Stelfarver: sort, lys blå eller orange.
Hynde til bænk i stof eller læder.

Dimensioner

L: 112 cm, B: 45 cm, H: 39 cm

L: 170 cm, B: 45 cm, H: 39 cm

L: 225 cm, B: 45 cm, H: 39 cm