Lillemor sofa Finn Juhl
Lillemor sofa Finn Juhl
Lillemor sofa Finn Juhl
Lillemor sofa Finn Juhl
Little Mother Sofa by Finn Juhl
Little Mother Sofa by Finn Juhl
Luk X

/

Lillemor Sofa detalje
Lillemor sofa

Lillemor sofa 1945

Lillemor sofa 1945

Lillemor sofa

Med en relancering af denne sofa, som vi fra nu af tillader os at kalde ”Lillemor”, har vi vovet os ud i fortællingen om den romantiske danske digter og hans kone, der boede i et lille bondehus med en sofa tegnet af Finn Juhl. Denne scene blev en del af den danske folkekultur gennem tegneren Jørgen Mogensens tegneseriestribe i Politiken med navnet ”Poeten og Lillemor”, der udkom dagligt fra 1950 til 2003. Dette er intet mindre end verdens længste tegneseriestribe! 

Historien er, at snedkermester Niels Vodder, der udførte Finn Juhls møbler, gav sin datter Kirsten Vodder en prototype af en lille sofa i 1945. Kirsten var gift med digteren Frank Jæger, der yndede at ligge i sofaen og gruble over livets tildragelser. Vennen og tegneren Jørgen Mogensen kom meget hos familien i det lille digterhjem, der inspirerede til tegneserien.
 

Se flere billeder

Om Lillemorsofaen

Nu relancerer House of Finn Juhl ”Lillemor”-sofaen, fordi den er smuk og særdeles relevant i en moderne kontekst. Sofaen fås i to længder, men fremstår enkeltvis som et helstøbt design, der krummer let og naturligt mod et center. De organiske former og den stramme polstring fremhæver det skulpturelle udtryk. Formen omfavner kroppen, der sidder i sofaen og gør den behagelig i alle positioner. Ingen skarpe kanter mod kroppen, men bløde afrundede former, der let giver efter. 

Lillemor er håndlavet ned til den mindste detalje og opbygget på gammeldags manér på et massivt blindstel med håndsyet betræk. Vi glæder os meget over at kunne frembringe endnu et møbel i Finn Juhls navn, der har ligget i dvale siden 1945. I dag 75 år efter er Lillemor ligeså aktuel til brug i hjemmet, som til indretning af en elegant hotelfoyer.
 

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Sofa

Design

Finn Juhl

Årstal

1945, relanceret i 2020

Materialer

Polstring: Stof
Ben: Valnød, eg eller sortmalede

Dimensioner

2 pers.
B: 136 cm
D: 86 cm
H: 78 cm
Sædehøjde: 41 cm

3 pers.
B: 216 cm
D: 86 cm
H: 78 cm
Sædehøjde: 41 cm