The Modern art chair - house of finn juhl
house of finn juhl - The modern art chair
house of finn juhl - The modern art chair
The modern art chair detail
The modern art chair - File under pop
The modern art chair detail - File under pop
Luk X

/

modern art chair - finn juhl
modern art chair - finn juhl

Modern Art Chair 1948

Modern Art Chair 1948

Modern Art Chair

I 1948 udskrev Museum of Modern Art en konkurrence om at designe en stol, der skulle kunne massefremstilles industrielt og sælges til en lav pris. Det var ikke ligefrem Finn Juhls gebet, da han var blevet kendt for sine elegante og detaljerede snedkermøbler. Men Finn Juhl besluttede alligevel at deltage. Det skyldtes måske, at Finn Juhl havde mødt Edgar Kaufmann Jr., som var leder af designafdelingen på netop MoMA. Mødet med Edgar Kaufmann Jr., blev ikke alene begyndelsen på et livslangt venskab mellem de to, men Kaufmann introducerede også Finn Juhl for den amerikanske designscene.

Finn Juhls bidrag til konkurrencen blev en smuk skulpturel armstol i polyamid. Desværre vandt Finn Juhl ikke konkurrencen. Det gjorde derimod Charles og Ray Eames’ berømte stol, som sidenhen er blevet produceret i millionvis.

Se flere billeder

Om Modern Art Chair

Modern Art Chair har aldrig før set dagens lys, men når det kommer til Finn Juhl, er intet for sent. Til sammenligning var Finn Juhls ikoniske Pelikanstol glemt i 61 år, før vi valgte at relancere den i 2001.

Vi har valgt at kalde stolen Modern Art Chair, som en hyldest til Edgar Kaufmann Jr. og MoMA. Stolen er støbt i polyamid med malede stålrør i sort, orange, lys blå, eller lys grå og med tæer i træ. Desuden har stolen en polstret vendbar sædehynde – præcis som den oprindeligt var tænkt. Stolen er lige egnet til brug inde såvel som ude.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Stol

Design

Finn Juhl

Årstal

1948, relanceret i 2017

Materialer

Støbt polyamid skal med vendbar hynde polstret i stof eller læder.
Stålstel malet i sort orange, lyseblå eller lysegrå med træfødder i eg eller valnød.

Dimensioner

B: 70,5 cm
D: 59,5 cm
H: 77 cm
Sædehøjde: 46 cm

CAD