Luk X

/

Poetsofaen 80 år
Jubilæumsudgave

Poetsofaen 80 år
Jubilæumsudgave

Jubilæumsudgaven

80-års jubilæum: Poetsofaen lanceres i limiteret specialudgave i nubucklæder og ruskind, med ben i Wengé

Finn Juhl viste Poetsofaen frem for første gang på Snedkerlaugsudstillingen i efteråret 1941. I forbindelse med sofaens 80års jubilæum, lanceres den i en eksklusiv udgave i kombineret nubucklæder og ruskind, med ben i træsorten Wengé. Poetsofaen produceres, som altid, i Danmark og polstres i hånden. 

Der produceres 80 unikke jubilæumsudgaver, der hver nummereres med elegant broderi under sofaen.

Den lille topersoners sofa er inspireret af den frie kunst og er kendetegnet ved exceptionel komfort, traditionelt håndværk og materialer af højeste kvalitet. Finn Juhl fandt ofte inspiration i samtidskunsten, og på Snedkerlaugsudstillingen i 1941 blev Poeten vist sammen med to gipsrelieffer af kunstneren Sigurjón Ólafsson. Sofaens organiske former var gengivet i kunsten og på den måde angav Finn Juhl slægtskabet mellem møbel og skulptur. 

Jubilæumsudgaven kommer i farverne 'Ivory', 'Gold' og 'Jade'.

Se flere billeder

Om materialerne

Jubilæumsudgaven er polstret med nubucklæder på forside samt hynde, imens bagsiden er polstret i ruskind. Kombinationen af de to lædertyper understreger sofaens organiske former og fremhæver de svungne linjer. Sofaens slanke silhuet, kombineret med de delikate farvetoner og det fløjlsbløde læder, er klassisk med et twist og passer perfekt ind i den moderne indretning. De to overflader supplerer hinanden og spiller smukt sammen tone-i-tone i de udvalgte jordtoner og neutrale pastelfarver imens sofaens ben i Wengé står i elegant, mørk kontrast hertil.  

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Sofa

Design

Finn Juhl

Årstal

1941, relanceret i 2001

MATERIALER

Ben: Wengé
Polstring: Duet læder

Lædertypen 'Duet' fra Sørensen Leather er en dobbeltsidet, slebet anilin narvlæder, der er fremstillet af omhyggeligt udvalgte europæiske råhuder. Mens nubuck er kendt for sin matte effekt og bløde, nærmest fløjlsagtige overflade, har ruskindssiden en underspillet elegance og en karakteristisk struktur, der varierer alt efter hvilken retning fibrene lægger sig.

Ruskind er ubehandlet og nubuck er Scotchguard beskyttet under garvningen, hvilket gør læderet delvist vand- og smudsafvisende. Begge overflader vil udvikle en patina over tid og blive glattere ved gentagne berøringer. Bemærk, at hver hud er unik og at de viste billeder kun er vejledende. Der kan være forskel i farvenuance og struktur fra de viste billeder til det specifikke læder.

Dimensioner

B: 136 cm
D: 80 cm
H: 87 cm
Sædehøjdet: 38 cm