Skænk
Skænk - Finn juhl
Skænk - Finn juhl
Skænk - Finn juhl
Skænk Detalje - Finn juhl
Skænk detalje - Finn juhl
Luk X

/

sideboard finn juhl
sideboard finn juhl

Skænk 1955

Skænk 1955

Skænk

Efter Finn Juhls introduktion til den amerikanske designscene omkring 1950, blev han ny-inspireret af sine amerikanske kollegers enkle design, især Charles Eames. Efter i flere år at have sværget til træet som sit fortrukne materiale til møbler, begyndte han nu at bruge mere stål.

Den nye enkelhed i Finn Juhls design med de lige linjeforløb slog igennem i hans design af skriveborde, spiseborde, sofaborde, bænke, skænke og sofaer for firmaet Bovirke på Frederiksberg. Møblerne, der blev fremstillet med malet og bruneret stålrørsstel og afsluttet med trætæer, blev Finn Juhls svar på den kritik, der rejstes mod hans eksklusivitet og hans særlige udtryk, som var inspireret af den frie og skulpturelle kunst.

Se flere billeder

Om Skænken

Finn Juhls enkle og smukke skænk fra 1955 kombinerer eksklusive træsorter med farver fra Goethes farvecirkel. Skænken leveres med fineret korpus i teak, eg, valnød eller Oregon pine og med skydelåger i finér eller malet hvid/gul eller hvid/blå. Stellet fås i bruneret stål eller malet sort, orange eller lys blå. Derudover fås skænken med eller uden seks skuffer i en varm eller kold farveskala.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Skænk

Design

Finn Juhl

Årstal

1955, relanceret i 2012

Materialer

Fineret korpus i valnød, eg, Oregon pine eller teak m/ matchende træfødder.
Skydelåger i finér eller malet hvid/gul eller hvid/ lys blå.
Stel i bruneret eller malet stål i sort, orange eller lyseblå
Skuffe enhed m/ seks skuffer i varm eller kold farveskala.

Dimensioner

L: 176,5 cm
B: 46,7 cm
H: 89,5 cm