Sølvbord
Sølvbord
Sølvbord
Sølvbord og egypterstole
Sølvbord og egypterstole - Finn Juhl
Luk X

/

Silver table
Silver table

Sølvbord 1948

Sølvbord 1948

Sølvbord

Sølvbordet er et ovalt spise- og konferencebord med udtræk, der forlænger bordet med to plader, men hvor understellet bliver stående. Bordet blev oprindeligt udført af snedkermester Niels Vodder i Rio-palisander til Snedkerlaugets udstilling i 1948. Siden er det ofte set i en kombination af to træsorter med mørk bordplade og lyst understel.

I bordpladen er nedfældet 30 plaketter af sterlingsølv. Af denne grund er bordet også kaldet Judasbordet. Det er enkelt og klassisk i sin form, men også ekstravagant på grund af de skønne detaljer og ikke mindst sølvplaketterne, der er spredt ud over bordpladen som en stjernehimmel.

Se flere billeder

Om Sølvbordet

Placeringen af sølvplaketterne i de fire forskellige størrelser er ikke tilfældig. De opdeler bordet i kuverter til enten 4, 6, 8 eller 10 personer. Med de to tillægsplader er der plads til 14 kuverter.

Sølvbordet fås i tre varianter. Den første variant er med bordplade og stel i valnød, som det originalt blev vist. Den anden, er med en bordplade i teak og med stel i eg. Og den tredje variant er med bordplade og stel i eg. Bordet kan endvidere leveres med eller uden sølvplaketter.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Bord

DESIGN

Finn Juhl

Årstal

1948, relanceret i 2014

Materialer

Bordplade i finér med eller uden sterling sølvplaketter, inkl. to tillægsplader.
Bordplade: Teak - Stel: Eg
Bordplade: Valnød - Stel: Valnød
Bordplade: Eg - Stel: Eg (kun tilgængeligt uden sølvindlæg)

Dimensioner

L: 200/310 cm
B: 140 cm
H: 72,5 cm