Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld

Træ

Kvalitetstræ er afgørende for at kunne producere Finn Juhs møbler. Når træ udvælges omhyggeligt, har det unikke kvaliteter, der sikrer holdbarhed i generationer. Træets karakteristiske og naturlige struktur skaber liv og bevægelse i møblerne, hvilket gør træ til et ideelt valg, når organiske møbler som Finn Juhls skal formgives.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at træ er et levende materiale og derfor i konstant forandring, hvorfor der ikke findes to stykker træ, der er ens. Farven og teksturen vil ændre udseende over tid, efterhånden som træet påvirkes af det omkringværende miljø. For at bevare træets oprindelige udsende bedst muligt, råder vi dig til at læse vores vejledning til pleje og vedligehold.

Bemærk, at de viste billeder kun er vejledende. Der er kan være farve- og teksturforskelle fra de viste billeder til den specifikke trætype.

Læs mere om vedligehold og pleje

Eg

Læs mere

Eg | Farveneutral olie

Træet behandles med en klar olie, hvorved man bevarer egetræets lyse tone. Det betyder, at træets oprindelige farve bevares længere og man forhindrer, at træet mørkner før tid. Olien beskytter samtidig træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for vand og pletter. Olien absorberes i træet og skaber en glat og nærmest silkeagtig overflade, hvor du både kan se og mærke træets struktur.

Eg | Olie

Oliebehandlingen med den mørke olie fremhæver strukturen i egetræet og giver det en varm og mørkere tone. Den mørke olie er en naturlig olie baserer på jomfru linolie. Olien beskytter samtidig træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for vand og pletter. Olien absorberes i træet og skaber en blød overflade, der føles naturlig, hvor du både kan se og mærke træets struktur.

Eg | Røget

Røget eg er en gammel traditionel måde at behandle eg. Den matte mørkebrune farve kommer frem, når det naturlige indhold af garvesyre i egetræet reagerer med ammoniak. Farven kan variere afhængigt af syreindholdet i træet, men er typisk i en elegant, mat mørkebrun. Endelig behandles egen med en mørk olie. Olien absorberes i træet og skaber en glat overflade, der føles blød og naturlig. Olien beskytter samtidig træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for vand og pletter.

Eg | Sortmalet

Egetræet påføres en sort maling, der beskytter overfladen og gør den modstandsdygtig over for vand og pletter. Træet efterlades med en glat overflade, hvor strukturen i træet er synlig.

Valnød

Læs mere

Valnød | Olie

Valnød har en varm og dyb farvenuance, der varierer fra gylden, lys brun til helt mørk. Oliebehandlingen beskytter træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for vand og pletter. Olien absorberes i træet og efterlader en blød overflade, der føles naturlig, hvor du både kan se og mærke træets struktur.

Ask

Læs mere

Ask I FARVENEUTRAL OLIE

Asketræet fås enten ubehandlet eller med en farveneutral oliebehandling, som beskytter træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for snavs og pletter. Oliebehandlingen ændrer ikke træets udseende markant, men træet får en blød overflade, som føles naturlig og behagelig at røre ved. Olien absorberes i træet, hvorved man både kan se og mærke træet struktur.

Oregon pine

Læs mere

Oregon pine | Olie

Farven varierer fra lys og gylden til mere rødbrune nuancer. Oliebehandlingen beskytter træets overflade og gør den mere modstandsdygtig over for vand og pletter. Olien absorberes i træet og efterlader en blød overflade, der føles naturlig.

Pas godt på dine møbler

Læs mere om vedligehold og pleje