En kunstsamlers
arbejdsværelse i Milano

På messen Salone del Mobile i Milano i april præsenterede House of Finn Juhl et setup, navngivet efter Finn Juhls originale stand fra 1948 "En kunstsamlers arbejdsværelse". Finn Juhl lod aldrig sine  innovative designløsninger stå alene, men skabte såkaldte "gesamtkunstværker" (fra det tyske ord "gesamtkunstwerk"), hvor det er helhedens virkning, man oplever gennem de mindste detaljer. 

Finn Juhl i en moderne virkelighed

Som arvtager efter Finn Juhl er House of Finn Juhls fornemste opgave at skrive sig ind i den moderne virkelighed med respekt for den originale arv. På Salone del Mobile blev 48-serien og Cocktailbænken derfor præsenteret som en del af et gesamtkunstværk "Kunstsamlerens arbejdsværelse anno 2018".

De nye relanceringer blev præsenteret sammen med klassikere, såsom Høvdingestolen, Kaufmannbordet og Panelsystemet. Ligesom i 1948, skulle "værelset" udtrykke enhver kunstelskers idé om et fuldendt, taktilt og farverigt opholdsrum. 

48-serien

48-serien er let at genkende som Finn Juhl-møbler, da de har hans karakteriske organiske former og skulpturelle detaljer. På Salone del Mobile blev vist to versioner, en version hvor stellet er i eg med armlæn og tæer i teak samt en version i ren valnød. Det ses ikke så ofte, at der anvendes to forskellige træsorter i nye møbler.

Det karakteristiske samspil som opstår via kontrasten mellem to træsorter, har Finn Juhl næsten fået lov at have for sig selv i de mange år, der er gået, og det er dermed blevet en af hans signaturer. Finn Juhl brugte dette greb dels til at understrege møblets visuelle lethed, men også rent dekorativt.

Læs mere om 48-stolen

Læs mere om 48-sofabænken

En bænk som et bord

På messen i Milano blev også relanceret Finn Juhls ligeså eksklusive Cocktailbænk i massivt valnød eller eg, der genkendes fra Finn Juhls eget hus ved Ordrupgaard, men som ikke har været produceret siden 50'erne.

Finn Juhl designede bænken for Baker Furniture i USA i 1951, som kaldte bænken "Rectangular Cocktail table" - inspireret af 50'ernes amerikanske cocktail-parties. Finn Juhl kaldte blot selv møblet for "bench" på sin tegning, og House of Finn Juhl har derfor valgt at kalde det for Cocktail bænk i dag. Møblet fungerer dog både som en bænk og et lavt, langt bord.

Læs mere om Cocktailbænken