Fåreskind - 
et enestående udtryk
til organiske former

Fåreskind er over en årrække blevet et mere og mere populært naturmateriale, og anses nu som et af de mest klassiske valg - på lige fod med tekstil og læder. Det skyldes ikke mindst, at skindet har mange gode naturlige egenskaber, er smukt at se på og vidunderligt at røre ved. Skindet er som skabt til Finn Juhls organiske møbler, der understreger naturmaterialets blødhed. Du har måske set Pelikanen i fåreskind, men vidste du, at skindet egner sig til en række af Finn Juhls møbler? Herunder 46-sofaen, Poetsofaen og ikke mindst France-stolen. 

Skindets

En omhyggelig udvælgelse blandt fåreskindene gør det muligt at opnå et unikt produkt, der er yderst velegnet til møbelpolstring. Der findes ikke to fåreskind, der er ens. Derfor bliver hvert enkelt skind undersøgt, inden forarbejdningen begynder. Hvert skind behandles herefter manuelt for at sikre uldens struktur og densitet. Fåreskind er meget slidstærkt og tiltrækker ikke støv eller snavs. Det er derfor let at vedligeholde og gøre rent. Skindet regulerer temperaturen på naturlig vis, hvilket gør det til et yderst behageligt materiale, da ulden holder sig varm i koldt vejr og har en kølende effekt, når det er varmt.

House of Finn Juhls dygtige leverandører af fåreskind kombinerer traditionelt håndværk med de mest moderne og miljøvenlige forarbejdningsmetoder for at bevare fåreskindets naturlige egenskaber og opnå en unik kvalitet. Vores leverandører har desuden et tæt samarbejde med fåreavlerne for at sikre, at alle etiske krav overholdes. 

Vedligehold

Fåreskind er et naturprodukt af høj kvalitet. For at bevare skindets oprindelige udseende, er det vigtigt at pleje det regelmæssigt. Det anbefales at støvsuge skindet med jævne mellemrum for at undgå at teksturen i uldet falder sammen. På denne måde bevarer skindet sin fyldighed og uldens luftige fornemmelse. Snavs kan let fjernes med en blød svamp, lunkent vand og en mild sæbe, som er specielt egnet til uld. I modsætning til, hvad man måske kunne tro, er selv de helt lyse fåreskind ikke sarte. 

Vær opmærksom på, at direkte sollys kan forårsage farveændringer.