Finn Juhl som en del af det nye Dansk Arkitektur Center - BLOX

Vi er stolte af, at Finn Juhl både er en del af udstillingen "Welcome Home" samt en del af de permanente rum i den nyåbnede BLOX-bygning, der rummer Dansk Arkitektur Center i København. Bygningen er tegnet af OMA (Office for Metropolitan Architecture) under ledelse af partner Ellen van Loon. 
 

"På BLOX strækker byens ruter sig ind i bygningens hjerte og er med til at skabe forskellige interaktioner mellem bygningens forskellige funktioner og bylivet i området. Ved at række ind over den trafikerede Christians Brygge skaber BLOX ny forbindelse mellem byen og havnefronten samtidig med, at der er indkig og tværkig i det transparente hus." (Dansk Arkitektur Center)

“Welcome Home”

I udstillingen "Welcome Home" kan man opleve, hvordan danskernes måde at bo på har ændret sig over tid og få et indblik i, hvad fremtidens bolig rummer. I udstillingen møder man blandt andet en stue indrettet med Finn Juhls møbler, herunder Poetsofaen, 45-stolen, Skænken m.m. Her står møblerne som ikoner for Finn Juhls nyskabende tilgang til møbeldesign. Da møblerne først blev lanceret var de i høj grad forud for tiden, imens de den dag i dag kendes som klassiske, moderne kvalitetsmøbler, som vi skatter vores hjem med.

Om udstillingen skriver DAC

”Arkitekter tegner huse. Mennesker skaber hjem. Derfor er arkitekturen intet sted så nærværende og afgørende, som i de bygninger, der danner rammen om det levede liv. Hvor, hvordan og med hvem, man bor, betyder uendeligt meget for livskvaliteten. Netop derfor er hjemmet rammen for den første udstilling i Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX.” 

Og forsætter: 

”Udstillingen viser de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på – fra industrialisering og verdenskrige til megacities og truende klimakriser. Den sætter fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag. Og den undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden.”

Udstillingen løber fra 7. maj - 23. september 2018 

Dansk Arkitektur Center Bryghuspladsen 10 1473 København K Danmark