Nyt showroom i København

”Har De lagt mærke til disse fine arkitekthjem, hvor man kun tør bruge skalaen fra hvidt til sort, det koksgrå, og hvor man ikke engang vover at hænge kunst på væggene, bortset fra en lille ufarlig abstrakt ting. Det kan da ikke være nødvendigt at gøre vores omgivelser så ufestlige, når vi har så mange muligheder.” – Finn Juhl

Et farverigt showroom

Finn Juhl var aldrig kedelig i sit udtryk, og som arvtagere gør vi vores bedste for at følge hans farverige filosofi. Vi har netop slået dørene op til vores nye showroom i Frederiksgade 1 i København, hvor vi er flyttet fra stueplan til anden sal og har fået både mere plads - og ikke mindst mere lys. De herskabelige stuer er blevet malet i en blanding af friske og støvede pastelfarver.

Finn Juhl's farvefilosofi

Finn Juhls tilgang til farver var noget helt særligt, og han var ikke bleg for at gå til angreb på den traditionelle måde at tænke farver på: “Vor generation er jo kun ved ganske småt og gradvist at opdage de rene farver. Den [såkaldte] gode smag har så eftertrykkeligt dræbt farvesansen for de tidligere generationer” (Finn Juhl, Hjemmets indretning, 1954).

Finn Juhl mente også, at folk generelt havde alt for lidt fokus på lofterne. I hans eget soveværelse havde han blandt andet malet loftet i en lys gul farve. Vi har taget filosofien om de malede lofter til os og har derfor, på samme måde som Finn Juhl, malet loftet gult i vores ”japanske hotelværelse”, som er indrettet i vores showroom. Læs mere om vores hotel i Japan her. 

En anderledes tilgang til farver

Men det er bestemt ikke kun loftet i det japanske hotelværelse, som er malet i en farve. Vores underbo Josephine Akvama Hoffmeyer fra virksomheden File under Pop har hjulpet os med at fortolke Finn Juhls farvefilosofi i en nutidig kontekst, hvor lofter, træværk, vægge og døre også er blevet malet i nye farver. Vores showroom tilsmiler Finn Juhls glæde ved brugen af farver og præsenterer således Finn Juhls møbler i hans ånd. 

Når man træder ind i entreen ser man direkte ind i showroomets største rum – det ovale værelse, der fungerer som lejlighedens spisestue. Her er der malet to forskellige champagnelyserøde farver fordelt på både væggene og loftet. I Rummet står nogle af Finn Juhls mest eksklusive møbler, såsom Sølvbordet, Høvdingesofaen, Høvdingestolen og Panelsystemet. 
 

Vi har inddelt showroomet efter hjemmets forskellige funktioner. Fra entreen og ”spisestuen” er der indgang til den store stue, hvor den ene side af stuen er indrettet med et loungearrangement. Stuen vender mod Marmorkirken og har et helt særligt lysindfald, der kun forstærkes ved kontrasten mellem det mørke loft og den støvede, cremede farve på væggene. 

Det blå kontor

Fra stuen træder man ind i et lille hjørnekontor, hvor der er skabt en hel speciel stemning via de lyseblå vægge, den bløde, Skandilock Sheepskin Poetsofa og Nyhavn skrivebordet med dets rene linjer. Hvem ville ikke gerne sætte sig i chefstolen her? 

Kom forbi vores nye showroom

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores showroom. 

Showroomet kan besøges mandag – torsdag fra 9:00 – 15:00. Vi anbefaler dog, at du sender en e-mail inden dit besøg, så du er sikker på, at vi ikke er ude af huset: marketing@finnjuhl.com 


Adresse: Frederiksgade 1, 2. TH, 1265 København K