Total møblering af dansk-kinesisk 
universitet i Beijing

For et lille halvt år siden fik Onecollection, virksomheden bag House of Finn Juhl, en af de største ordre i virksomhedens historie - indretningen af et helt dansk-kinesisk universitet i Beijing. Universitetet, der er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter, står nu færdigt. 

Dansk design alle etager 

Syv fyrrefodscontainere fyldt med møbler er blevet fragtet fra Ringkøbing til Beijing, for ligesom selve bygningen afspejler dansk arkitektur, så er det naturligt, at møblerne er danske. Industriens Fond har støttet opførelsen af den kinesiske bygning, som bliver hjemsted for et forsknings- og uddannelsessamarbejde mellem alle otte danske universiteter og det kinesiske videnskabsakademi. Universitetet er et led i regeringens strategi for videnssamarbejde mellem Danmark og Kina og er den største danske satsning inden for uddannelse og forskning uden for Danmarks grænser nogensinde.

Henrik Sørensen, grundlægger af Onecollection og House of Finn Juhl fortæller om indretningen af projektet:

”Det er noget, vi har arbejdet på rigtig længe - at få lov til at komme hertil og få lov til at sætte sit præg på en bygning, der kommer til at betyde meget for Danmark.”

Danske værdier til bygningen

Bygningen er indrettet af designeren Henrik Tengler og møbleret med Onecollections kollektion, herunder Finn Juhl, som Onecollection har eneret til. Møbleringen er foregået i tæt samarbejde med Sino Danish Center.

”For os har det været en helt særlig opgave, idet vi møbleringsmæssigt har skulle dække alle de funktioner, som sådan et hus rummer. Vi har i høj grad forsøgt at leve os ind i bygningens natur og struktur og tænkt design og materialer ind i en sammenhæng med bygningens arkitektur. Samtidig har det været afgørende, at netop denne bygning i sin helhed udtrykker og repræsenterer dansk design og danske værdier.” fortæller direktør Henrik Sørensen.

Finn Juhls organiske møbler sætter stemningen 

Finn Juhls møbler går igen i både konferencerum, loungeområder, lejligheder og ikke mindst i de åbne arealer, hvor Pelikan-stolen står i små klynger. Lejlighederne på bygningens øverste etage står til rådighed for undervisere og forskere, og her finder man blandt andet den kendte Poet sofa designet af Finn Juhl i 1941.

Det har været afgørende, at letheden i møblering komplementerer bygningens åbenhed og transparens. Samtidig gør brugen af naturlige materialer og farver bygningen stemningsfuld. Sammen med lofterne af træringe spiller det godt op mod de store mængder af sten og glas.

Fra FN til Festlige Prikker

Ud over Finn Juhl, repræsenterer huset, som nævnt, også andre møbeldesigns fra Onecollection - herunder Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, Henrik Tengler, Søren Ulrik Petersen, Nanna Ditzel, Søren Holst, Lars Frank Nielsen og Erla Oskarsdottir.

Henrik Sørensen fremhæver især stolen Council Chair, der benyttes i flere konferencerum. Stolen blev tegnet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, som en del af vinderforslaget til renoveringen af Finn Juhl salen i FN hovedkvarteret i New York.

Til de amøbeformede borde i de åbne områder på 1. og 2. sal har Henrik Tengler designet TIME taburetten, en højdejusterbar taburet på hjul med rødorange sæder. Det er meningen, at disse taburetter, på uformel vis, spredes ud over gulvfladen som festlige prikker. De kan let flyttes og benyttes, hvor der er plads ved bordene.