Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld

Finn Juhls møbler

Finn Juhl-kollektionen består i dag af en lang række af klassiske og ikoniske møbler, såsom Høvdingestolen, Pelikanstolen, Poetsofaen og 45-stolen. Finn Juhl lod sig inspirere af samtidens moderne kunst, og med afsæt i funktionalismen, skabte han et helt nyt kunstnerisk formsprog, der brød med den danske designtradition. Finn Juhl designede møbler som skulpturer, men med udgangspunkt i den menneskelige krop, hvilket tydeligt mærkes, når man sætter sig i en af hans sofaer eller stole. Når vi relancerer Finn Juhls møbler, gør vi det med stor respekt for den originale arv, for når det kommer til Finn Juhl, er kompromisser ikke en mulighed.

Finn Juhls skulpturelle møbler værdsættes verden over, og han regnes i dag af mange for at være i dag som faderfiguren i udviklingen af Danish Modern i 1950’ernes USA. Ved sin død i 1989 havde Finn Juhl i sin karriere opnået at blive en prisvindende og højt respekteret international designer og møbelkunstner.