Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld

Lænestole

Finn Juhl designede nogle af de mest ikoniske lænestole indenfor dansk design. Særligt Pelikanen, 45-stolen og ikke mindst Høvdingestolen er blandt de mest kendte og elskede designs. Finn Juhl var stærkt inspireret af den moderne kunst, og da han lancerede Pelikanstolen i 1940, markerede den et brud med den danske designtradition. Den overpolstrede, organiske lænestol var årtier forud for dens tid og blev dengang mødt af stærk kritik. I dag ser vi Pelikanstolen i moderne indretninger verden over. Ligesom i 1940 er Pelikanen stadig håndsyet i Danmark.

Med møbler som 45-stolen og Høvdingen beviste Finn Juhl, at han også havde en unik forståelse for formsprog når det kom til træmøbler. Der findes næppe nogen møbler, der har en højere detaljegrad end de to lænestole. Med svungne, organiske detaljer trækker begge lænestole på naturens former og principper. Stolene lader det være tydeligt for enhver, at et sådant håndværk kun kan udføreres af kompromisløse og erfarne snedkere.

Også lænestole som 53-stolen, Francestolen og Græshoppen, der er blandt vores nyere relanceringer, er kendetegnende for Finn Juhls dristige formsprog og særlige sans for detaljer.