Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Arven efter Finn Juhl

Eventyrets begyndelse

Lige siden vi, Henrik Sørensen og Ivan Hansen, i 1990 åbnede det første kontor i Henriks mors kælder har missionen været at skabe et firma med passion for godt møbeldesign. At begive sig ind i Finn Juhls møbelunivers har været en glædesfyldt rejse. Der er hele tiden nyt at opleve, både i forhold til de overordnede former og funktioner - og ned i de mindste detaljer.

For os begyndte rejsen i 1999, da Finn Juhls enke, Hanne Wilhelm Hansen, kontaktede os med et ønske om at få produceret en 57-sofa. Det blev begyndelsen på et venskabeligt samarbejde, der kulminerede i år 2001, da Hanne Wilhelm Hansen overdrog alle rettighederne til produktion af Finn

 

Ivan Hansen (tv) og Hans Henrik Sørensen (th).
Hans Henrik Sørensen (tv) og Ivan Hansen (th).
Hanne Wilhelm Hansen og Finn Juhl.
Kollektionens udgangspunkt

Sådan beskytter vi arven

Når vi relancerer Finn Juhls møbler, så gør vi det med samme værdier og i samme kvalitet, som de oprindelige. Relanceringen af møblerne betyder, at flere af Finn Juhls design finder vej til et stort og dedikeret publikum over hele verden, nu hvor tiden er moden til dem.

For at kunne producere møblerne bliver vi nødt til at prøve at forstå Finn Juhl. Det handler simpelthen om følelse. Man kan ikke producere hans møbler blot ved at have en teknisk og kommerciel tilgang. Man bliver nødt til at være ekstremt kritisk i forhold til, hvad man foretager sig, for der findes ingen kompromiser når det kommer til Finn Juhl. Fordi hans designs er så organiske, har hver enkelt snedker, der producerede hans møbler, tilføjet deres individuelle præg på detaljerne. Derudover ved vi, at Finn Juhl selv tilføjede rettelser og variationer til møblerne, når han arbejdede sammen med snedkermestrene, uden at han altid fik rettet sine tegninger efterfølgende. Det betyder, at vi ofte ser ældre vintage møbler fra Niels Vodder eller andre snedkere, som afviger fra de originale tegninger.

Vores kollektion tager således udgangspunkt både i originaltegningerne, de oprindelige møbler fra Finn Juhls hus, private samlinger og museer. I nogle tilfælde bliver vi nødt til at tænke os til, hvad Juhl ville have gjort. Den del af arbejdet er nok det mest krævende, men det er samtidig utrolig spændende. Finn Juhls livsværk er et skattekammer, og der er mange flere unikke designs i hans arkiv, som vi har store planer for i de kommende år.

Video fra designmuseets arkiv, hvor alle Finn Juhls tegninger opbevares.
"Når vi relancerer Finn Juhls møbler søger vi derfor altid tilbage til det oprindelige. Vi studerer tegningerne og sammenligner dem med de gamle originaler, som vi opmåler. Vi ved, at Finn Juhl ofte var uenig med snedkerne med hensyn til det organiske udtryk. Da vi i dag ikke kan spørge Finn Juhl, er vi nødt til gøre vores bedste for at sætte os i hans sted og forestille os, hvad han ville have gjort, for at opnå det helt rigtige udtryk. Der findes ikke entydige svar og selvom der er mange der forsøger, er det er svært at gøre sig til ekspert og dømme, hvad der er rigtigt eller forkert. Vi mødte kun Finn Juhl en enkelt gang, da vi var meget unge. Men nu hvor vi har beskæftiget os med udvikling og relancering af 45 forskellige Finn Juhl modeller over en tyveårig periode, så føler vi på en måde, at vi kender ham, og at han er med på vores rejse. Det giver tryghed i de valg vi tager." Hans Henrik Sørensen, medstifter af House of Finn Juhl
Finn Juhls originale tegning til interiøret i den tidligere Wilhelm Hansen nodebutik, som i dag huser vores showroom. Foto: Pernille Klemp, Designmuseum Danmark.
Wilhelm Hansen Fonden

Historien bag vores showroom

Bygningen som huser vores showroom er historisk. Wilhelm Hansens Hus har siden 1879 dannet rammen om musikhandel- og forlag i København. I 5 generationer drev familien Wilhelm Hansen nodetrykkeri og nodebutik samt musikforlag. Wilhelm Hansens Musikforlag var Skandinaviens største og indbegrebet af den danske musikskat. 

Finn Juhl dannede fra 1960 og indtil sin død i 1989 par med Hanne Wilhelm Hansen, som sammen med søsteren Lone, udgjorde 5. generation af Wilhelm Hansens Musikforlag.

Discover