Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld

Sofaer

Man kan ikke nævne Finn Juhl uden at nævne nogle af hans populære og klassiske sofaer. Særligt må Poeten fremhæves, som er et af de mest elskede danske designikoner. Sofaen der blev tegnet i 1941, var en videreudvikling af den dristige Pelikanstol, der blev lanceret året før.

Finn Juhls kollektion af sofaer spænder over svungne, organiske modeller til stringente og både japansk- og amerikanskinspirerede designs. Både Bakersofaen, 48-sofabænken og Høvdingesofaen indeholder alle opløftede, nærmest svævende, organiske elementer på trods af, at de tre sofaer er vidt forskellige. 57-sofaen, Japansofaen og 77-sofaen er derimod kendetegnede ved lige linjer og et mere enkelt formsprog. Finn Juhl gik dog aldrig på kompromis med detaljerne og selv i hans mere stramme sofaer finder man delikate og sublime detaljer, som den let bølgende ryg på Japan-sofaen og træfødderne, der afslutter sofabenene på elegant vis på både 57-sofaen og 77-sofaen.

Med respekt for den danske designtradition og ikke mindst håndværket, polstres Finn Juhls ikoniske sofaer stadig i Danmark. Stel/ben til sofaerne fås i valnød og eg.