Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Stories & Nyheder | Inspirerende læsning

Dyk ned i litteraturen om Finn Juhl

Leder du efter en god bog, som du både kan inspireres af og fordybe dig i? Eller måske er du på udkig efter den perfekte gave til en ven eller et familiemedlem, der har en passion for dansk møbeldesign og godt håndværk? Herunder finder du et udvalg af bøger, der tager dig med ind bag kulissen i Finn Juhls liv og virke.

Foto: The Royal Danish Library, Pressehuset.
af Christian Bondegaard

Finn Juhl. Liv, Værk, Verden

Denne bog er den første store monografi over Finn Juhls væsentligste værker, og bogen skildrer Finn Juhl som en af Danmarks mest indflydelsesrige pionerer indenfor dansk design. Modsat mange af hans modernistiske kollegaer, der havde en strømlinet og minimalistisk stil, bestræbte Finn Juhl sig på at skabe mere organiske, naturligt svungne møbler. Hans ambition var at designe møbler, der havde bevægelse og liv. I stedet for at tænke i praktiske konstruktioner påtog Finn Juhl sig i stedet en skulptørs tankegang, når han designede møbler. I 1950’erne var denne tilgang til møbeldesign hidtil uset.

af Per H. Hansen

Finn Juhl og hans hus

Man kan argumentere for, at Finn Juhls mest enestående værk er hans eget hjem, som man finder i Ordrup, nord for København. Huset, der i dag er en del af museet Ordrupgaard, rummer en kavalkade af facetter, der både gør besøget til en totaloplevelse, og som automatisk afføder en unik mulighed for at forstå Finn Juhls talent. Denne bog fokuserer ikke kun på Finn Juhls hus, men tegner også et billede af Finn Juhl som modernist og verdensmand. Bogen kommer rundt om perioden fra Finn Juhls første eksperimenterende designs i 1930’erne over dansk designs såkaldte guldalder i 1940’erne og 1950’erne og til i dag, hvor Finn Juhls designs har fået en renæssance som møbelklassikere og samleobjekter.

Du kan læse mere om Finn Juhls hus her

af Anne-Louise Sommer

Finn Juhls akvareller

Denne bog giver læserne en unik mulighed for at få et indblik i Finn Juhls arbejdsmetode og kreative proces. En samling af mere end 125 subtile akvareller formidler deres skabers opfindsomhed. Finn Juhls møbelklassikere, huse og interiører kan opleves i deres fulde kompleksitet, idet bogen følger udviklingen helt fra begyndelsen og frem.

Akvareltegning af Finn Juhls interiør for Scandinavian Airlines (SAS). Foto: Designmuseum Danmark.
af Esbjørn Hiort

Arkitekten Finn Juhl

Denne klassiske bog om Finn Juhl er skrevet af arkitekten og skribenten Esbjørn Hiort, som kendte Finn Juhl fra deres fælles tid på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Arkitektur, Design og Konservering. Esbjørn Hiort giver således en førstehåndsberetning af perioden, hvor Finn Juhl var en af de ledende figurer bag udviklingen af begrebet ’Danish Design’. Bogen præsenterer et fuldstændigt portræt af Finn Juhl som kunstner og kulturel figur.

af Karsten Ifversen & Birgit Lyngbye Pedersen

Finn Juhl i FN - et dansk mesterværk i New York

Denne bog fortæller historien om, hvordan det gik til, at Finn Juhl kom til at stå bag indretningen af Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York. Om Finn Juhls arbejde med at indrette salen, om restaureringen og om designduoen Salto & Sigsgaards design af nye, moderne møbler til den restaurerede sal. Salen er et smukt og vigtigt vidnesbyrd om dansk kulturarv og omtales ofte som Finn Juhl-salen.

af Mike Rømer

Finn Juhl & Onecollection

En bog af designskribenten Mike Rømer, som fokuserer på Finn Juhls virke som møbeldesigner samt Onecollections relancering af hans ikoniske designs. Mike Rømer har selv interviewet Finn Juhl i 1981, og mødet vakte en personlig fascination for Finn Juhl og hans æstetiske tilgang til at skabe møbler. Bogen koncentrerer sig om Finn Juhls revolutionerende arbejde indenfor møbeldesign samt den nye renæssance som Finn Juhls møbler har gennemgået, der har vakt stor interesse i både Danmark og udlandet.