Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | Restaurant Formel B, København

Restaurant Formel B

Formel B er alt andet end ordinær. Michelinrestauranten ligger lige der, hvor Vesterbro og Frederiksberg forbindes, og igennem snart to årtier har formel B udviklet sig til at være en hjørnesten på den danske restaurantscene. Restauranten er indrettet med klassiske, ekstravagante møbler fra House of Finn Juhl.

To Egypterstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr
Egypterstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr
Imponerende setup med Finn Juhls 46-armstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr

På Michelinrestauranten sidder gæsterne i nogle af Finn Juhls mest eksklusive møbler: Egypterstolen fra 1949 og 46-stolen fra 1946. Begge i egetræ og med elegant sort læder. Stolene blev oprindeligt produceret af snedkermester Niels Vodder, og er karakteristiske eksempler på Finn Juhls organiske og skulpturelle formsprog.

Imens hovedparten af Finn Juhl-møblerne fremstilles i Danmark, bliver de mest organisk formede og komplicerede træstel produceret på et lille snedkeri i Yamagata i Japan. Når stellene står færdige, sejles disse til Danmark, hvor de polstres i hånden. At polstre i hånden kræver mange års erfaring, viden og ikke mindst stor tålmodighed. Dét at arbejde med så organisk formede møbler, som Finn Juhls er en stor udfordring. Derfor er det essentielt, at polstrerne har en dyb forståelse for styrker og begrænsninger ved de enkelte materialer.

To Egypterstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr
Egypterstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr

Især indenfor den seneste årrække har der været stigende interesse for at indrette restauranter med de helt eksklusive danske møbler. Mange restauranter har haft meget fokus på de store linjer i interiøret - selve rummet og stilen hertil, mens der sjældent blev efterladt budget til de meget kostbare - og også noget utraditionelle møbler.

Hos formel B er det anderledes. Et møbel som Egypterstolen er slet ikke før set på en restaurant. Stolen er for kendere – en spisestuestol fra samme år og udstilling, som Høvdingestolen, som mange nok kender som et ikon i den danske designhistorie. Egypterstolen har samme detaljer – et lille horn afslutter ryggen på højre og venstre side, og enhver der kommer tæt på møblet kan, uden at være møbelkender, se, at en sådan stol er umulig at fremstille uden det utrolig præcise og tidskrævende håndværk, der ligger bag. Hvert eneste møbel laves efter bestilling, og man kan derfor fuldstændig selv beslutte stolens udtryk i kraft af materialerne. Hos formel B spiser man ikke bare godt, man sidder også godt.

Et kig gennem restauranten. Egypterstole i eg polstret med ‘Prestige’ læder i farven ‘Coffee’. Foto: Jonas Buhr