Restaurant Frederikshøj
Et stenkast fra Aarhus’ centrum, diskret placeret mellem skov og kyst, ligger Restaurant Frederikshøj – et gastronomisk kraftcenter og et af Danmarks mest hædrede spisesteder. Her har stjernekokken Wassim Hallal siden 2017 ført køkkenet med sikker hånd og personlig vision, og i Michelins Nordic Guide 2024 blev restauranten igen belønnet med to stjerner.
Frederikshøj genåbnede for nylig efter en gennemgribende forvandling, hvor interiøret er gentænkt fra bunden. Indretningen er holdt mørk og sanselig, med tidløse designklassikere og ekspressive malerier af Michael Kvium. Her møder man blandt andet Finn Juhls FJ 51 – også kendt som Delegate's Chair – i sortolieret valnød, specialfremstillet til netop Frederikshøj. Stolen blev oprindeligt tegnet til Formynderskabsrådssalen i FN’s hovedkvarter i New York i 1951 og relanceret i 2013 i forbindelse med renoveringen af salen, men er ikke en permanent del af kollektionen.

I den eksklusive indretning finder man også Høvdingestolen og Sølvbordet – alt sammen nøje udvalgt for at understøtte de mørke toner og skabe et helstøbt udtryk. Store vinduespartier åbner rummet op mod de bløde, grønne bakker og Aarhus Bugt, mens den afstemte belysning og de tykke, lyddæmpende gulvtæpper tilfører en næsten meditativ dybde.
Frederikshøj er et sted uden hastværk og uden dogmer – en rejse i fortolkning, forædling og forførelse. Her mødes teknisk overlegenhed og personlig intuition i en kompromisløs hyldest til sæsonens råvarer, hvor både gæster og råvarer behandles med samme respektfulde opmærksomhed.
