Restaurant Barr, København | House of Finn Juhl

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | Restaurant Barr, København

Restaurant Barr

I lokaler, der tidligere husede den verdenskendte restaurant Noma, har den anerkendte kok og restauratør Thorsten Schmidt, sammen med det norske arkitektfirma Snøhetta, udtænkt en ny tilgang til det ikoniske rum. Restaurant Barr er en uformel restaurant og bar beliggende ved Københavns havnefront, hvor der serveres klassiske retter fra Nordeuropa som saltede vafler, schnitzel og danske frikadeller sammen med et udvalg af traditionelle øl, akvavit og vin. Menukortet på Restaurant Barr søger at udforske og afsøge nye muligheder indenfor de traditionelle mad- og drikkevaner, der findes nær Nordsøen og Det Baltiske Hav.

Photo credit: Snøhetta
Photo credit: Snøhetta

Overalt i hele restauranten er indretningen drevet af kontraster og en sammenstilling af det gamle og det nye. Når gæsterne træder ind, bliver de mødt af et varmt egetræsgulv, der står i kontrast til den grove tekstur i de rå, originale stenvægge. En omhyggeligt udskåret bardisk fremstillet i massivt træ strækker sig fra det ene rum til det andet og fungerer som et anker for hele rummet. Loftet består af originale loftbjælker sat sammen med nye træplanker, hvori der er stødt messingdetaljer, som repekterer små spots af lys. Sidst, men ikke mindst sidder gæsterne i Finn Juhls eksklusive 108 Stol fremstillet i eg og polstret i læder.

Restaurant Barr fokuserer ikke kun på Norden, og trækker inspiration fra et område, der strækker sig helt fra Irland og Storbritannien, til Benelux, Tyskland, Polen, de Baltiske lande og Skandinavien. Restaurantens navn (Barr: betyder ”byg” på oldnorsk), afspejler Thorsten Schmidts fascination af regionens mad- og drikkehistorie samt kultur.

”Madkulturen i denne region har altid fascineret mig. Fra frikadeller og schnitzel, til marmite og surkål, der alle er fødevarer fra min barndom. På Restaurant Barr ønsker vi at indfange disse varme madminder, samtidig med, at vi arbejder for at lave de ikoniske retter på bedste vis, i et hyggeligt og indbydende rum.” – Thorsten Schmidt, Ejer.