Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | Hotel Eilert Smith, Stavanger

Moderne luksus på Hotel Eilert Smith

Hotel Eilert Smith er ikke et typisk hotel. Boutiquehotellet i Stavanger, Norge, har 12 individuelt designede værelser – alle med faciliteter i verdensklasse og et fokus på skandinavisk design. Hotellet er tegnet af Trodahl Arkitekter. Som en del af hotellet finder du Eilerts Residens. En penthouse suite på 250 kvadratmeter. Den norske arkitekt Pål Trodahl har designet Eilerts Residens med kun de bedste materialer og klassiske møbler, herunder Finn Juhls Japanserie og Egypterstol. Det unikke interiør, kombineret med en spektakulær panoramaudsigt udover Stavanger og havnen, placerer Eilerts Residens i en liga for sig.

Photo credit: Coast Studio, Rasmus Hjortshøj
Photo credit: Coast Studio, Rasmus Hjortshøj

I dag har det modernistiske pakhus fra 1937 fået nyt liv, da bygningen er blevet omdannet til et boutiquehotel og en Michelin-restaurant: Eilert Smith Hotel og Restaurant RE-NAA. Ombygningen er udført af arkitekt Pål Trodahl fra Trodahl Arkitekter. Ejerne af hotellet, Signe Anne og Kristoffer Stensrud, havde et ønske om at bevare bygningens historiske arv, forny den og skabe et dynamisk og komfortabelt hotel.

Photo credit: Tom Haga

Eilerts Residens bør opleves i egen person. Penthouse-suiten er helt særlig og tilbyder indkvartering for op til tre personer. Residensen indeholder to soveværelser, to badeværelser, et køkken, spiseområde og meget mere.

Photo credit: Lars Petter Pettersen
Photo credit: Lars Petter Pettersen

Hotel Eilert Smith er placeret mellem Stavangers gamle træhuse og moderne højhuse. Det eksklusive boutiquehotel med kun 12 værelser er opkaldt efter arkitekt Eilert Smith, som oprindeligt tegnede bygningen tilbage i 1937. I 1930’erne var funktionalistisk arkitektur populært i Stavanger. Institutioner, virksomheder og private huse blev bygget i denne nye og internationale stil. Dengang var bygningen i Nordbogata 8 ikke indrettet som hotel, men som butik og lager for de lokale landmænds andelsforening.

Photo credit: Tom Haga
Udforsk møblerne

Finn Juhl modeller i projektet

Udforsk Finn Juhl møblerne, der er en del af indretningen på boutiquehotellet Eilert Smith. Klik dig igennem alle møblerne nedenfor for at dykke ned i historien bag tilblivelsen af de enkelte modeller og find inspirerende, fængslende billeder sammen med praktisk information om materialer og tilgængelige størrelser.