Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | Regionshospitalet, Gødstrup

Gødstrup sætter en ny standard for fremtidens hospitalsdesign

Dansk design med organiske former og matchende farverige malerier, digitale værker, mosaikker og relieffer af Erik A. Frandsen på væggene slår stedets atmosfære an og skaber en smuk ramme for patienter, personale og pårørende på Midt- og Vestjyllands nye Regionshospital i Gødstrup. Når sygehuset åbner om kort tid, vil dets 375 meter lange foyer være en hyldest til dansk design og kunst og sætte en ny standard for fremtidens hospitaler.

Council Family-serien i foyeren på det nye Regionshospital i Gødstrup.
Den nye Council Family-serie i foyeren på det nye Regionshospital i Gødstrup.
Poetsofaer og Pelikanstole på det nye Regionshospital i Gødstrup.

Stole- og bordserien der blødt slanger sig gennem sygehusets lange foyer, er designet af duoen Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, og er en videreudvikling af Council-stolen, som duoen oprindeligt designede til Finn Juhl-salen i FN i New York, der blev indviet i 2013. Blandt Salto og Sigsgaards nye designs er også loungeområder med Finn Juhls klassiske og kendte designs i bløde pastelfarver, der matcher bygingen og kunsten. 

Menneskelige behov og stedets arkitektur danner udgangspunkt for designet

"Da hospitalet for 4-5 år siden tog fat i os, var det især på baggrund af FN's Formynderskabsrådssal i New York. I 2013 stod vi for at genskabe Finn Juhls ikoniske formsprog i det enorme rum, som han i 1952 havde indrettet og møbleret, og som i dag betragtes som noget af den vigtigste danske kulturarv. Vi (Onecollection - House of Finn Juhl) har eneret til at producere arven fra Finn Juhl, men projektet i FN, hvor Salto & Sigsgaard vandt en designkonkurrence om nye møbler, slog vores navn fast internationalt." fortæller Henrik Sørensen, der driver møbelproduktionsvirksomheden Onecollection i Ringkøbing sammen med Ivan Hansen. 

 

Den nye Council Family lounge-stol i foyeren på det nye Regionshospital i Gødstrup.
"Finn Juhl lavede interiør, hvor alt talte sammen til et samlet hele - et såkaldt Gesamtkunstwerk. Den filosofi passede med sygehusets vision om at være patientens hospital."

Hans Henrik Sørensen forsætter: "Finn Juhl er kendt for at lave tingene indefra og ud med mennesket og dets behov som udgangspunkt. Han er i dag mest kendt for sine skulpturelle møbler, men faktisk var han en genial indretningsarkitekt og lavede interiør, hvor alt talte sammen til et samlet hele - et såkaldt Gesamtkunstwerk. Den filosofi passede med sygehusets vision om at være patientens hospital. Så ledelsen besluttede at ville indrette hele hospitalets foyer efter det princip."

Poetsofa og Pelikanstole sat sammen med det tilhørende Pelikanbord på Regionshospitalet i Gødstrup.

Fra Council-stolen til Council Family-serien

Salto & Sigsgaard har tegnet funktionelle, holdbare møbler, der forholder sig til den menneskelige krop og rummets arkitektur. Indvendigt og udvendigt har polstringen forskellige farver og materialer, og ryg og sæde er adskilt, så smuds og krummer ikke lægger sig i sammenføjningen. Sidstnævnte er særlig vigtigt i forhold til indretninger som denne, hvor hygiejne er afgørende. Designet skulle samtidig være ekstremt holdbart og let at vedligeholde for personalet på sygehuset.

Gødstrups sygehus er tænkt ned til den mindste detalje, og de mange oaser skal give patienter og pårørende små, intime "lommer", hvor de kan trække sig og få luft fra sygehusets afdelinger.

Erik A. Frandsens farverige kunstværker og Council Family stole i matchende farver. 
"Udover det smukke resultat har den største glæde uden tvivl været samarbejdet. Det er sjældent, at man får muligheden for at spille bold med en offentlig instans, der har så ambitiøst et blik på indretning og design." fortæller Henrik Sørensen.
Udforsk møblerne

Finn Juhl modeller i projektet

Udforsk møblerne fra Finn Juhl kollektion, der er en del af indretningen på Regionshospitalet i Gødstrup. Klik dig igennem alle møblerne nedenfor for at dykke ned i historien bag tilblivelsen af de enkelte modeller og find inspirerende, fængslende billeder sammen med praktisk information om materialer og tilgængelige størrelser.