Hotel Hakuba - Værelser | House of Finn Juhl

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Hotel House of Finn Juhl Hakuba

Udforsk vores fem værelser: Indretning, faciliteter og service

I den lille, maleriske by Hakuba i bjergområdet Nagano, omgivet af de imponerende japanske alper, ligger Hotel House of Finn Juhl – det første designhotel indrettet udelukkende med Finn Juhls møbler.

Hotellet rummer i alt fem værelser, opkaldt efter de møbler, de er indrettet med: Høvdingeværelset, Poetværelset, Pelikanværelset, Japanværelset og Franceværelset. Herunder kan du læse mere om værelserne og deres faciliteter. 

Alle fem værelser er opvarmede og udstyret med køleskab samt badeværelse med brus. Sengene er fra danske GETAMA, mens sengegavlene er fremstillet af Finn Juhls Panelsystem. Høvdinge-, Poet- og Japan-værelserne er udstyret med en queen-size seng, mens Pelikan- og France-værelserne har to enkeltsenge (80 cm). Værelserne er desuden indrettet med luksuriøse edderdunsdyner fra Ringsted Dun, sengetøj fra Georg Jensen Damask og et specialdesignet skab til bagage- og garderobeopbevaring.

Høvdingeværelset

Høvdingeværelset er dedikeret til et af Finn Juhls mest markante og genkendelige møbler, Høvdingestolen. Stolen blev præsenteret for første gang i 1949, og Finn Juhl forklarede selv, at han i begyndelsen kun havde en vag idé om at skabe en stor stol, men at de karakteristiske former nærmest opstod tilfældigt i løbet af de 17 timer, han brugte på at tegne den.

Da stolen blev vist frem på Snedkerlaugets Efterårsudstilling samme år, satte den daværende konge, Frederik IX, sig i den, hvilket fik en journalist til at spørge Finn Juhl, om den skulle hedde “Kongestolen.” Finn Juhl fandt det lidt for prætentiøst og valgte i stedet at kalde den Høvdingestolen.

Høvdingestolen fremstår både imponerende og monumental, men er samtidig overraskende komfortabel. De kurvede former omslutter kroppen blidt, hvilket måske forklarer, hvorfor stolen stadig nyder stor beundring verden over.

Ud over Høvdingestolen er det 22 m² store Høvdingeværelse indrettet med 44-stolen, Den Egyptiske Stol, Nyhavnsbordet og Bakkebordet, som tilsammen skaber et stemningsfuld og sofistikeret udtryk.

Poetværelset

Poetværelset er centreret omkring den lille, raffinerede topersonerssofa Poetsofaen, som er det møbel, mange forbinder med Finn Juhl. Den blev designet i 1941 og var oprindeligt et af de eksperimenter, han tegnede til sit eget hjem.

Sit særlige navn fik sofaen, fordi den minder meget om en anden Finn Juhl-sofa, der optrådte i en populær dansk tegneserie fra 1951, Poeten og Lillemor. Det polstrede korpus og de markante armlæn skaber et indbydende sæde til to personer, der sidder umådeligt godt, men også så tæt, at man let kommer til at trække på smilebåndet.

Den iøjnefaldende røde sofa udgør en smuk kontrast i det ellers monokrome rum, der er 22 m² stort. Foruden Poetsofaen er værelset, der egner sig perfekt til par, også indrettet med 109-stolen, Nyhavn Arbejdsbordet og Øjebordet.

Japanværelset

Det gav sig selv, at et hotel med udgangspunkt i Finn Juhl skulle have et Japanværelse. Ikke kun på grund af hotellets placering i de japanske alper, men fordi Finn Juhl i sit arbejdsliv var stærkt inspireret af Japan, som han også havde en livslang forbindelse til. I dag produceres en håndfuld af hans mest komplicerede træstel på et snedkeri i Yamagata i det nordlige Japan, hvor dygtige snedkere kombinerer håndværksmæssig ekspertise med højteknologi.

Indretningen af værelset er defineret af Japansofaen, som Finn Juhl designede i 1957 for møbelvirksomheden France & Søn. Den markante tværliggende rygsprosse, der står på de let spidsede ben, er inspireret af traditionelle japanske tempelporte, kaldet torii, og og set bagfra ligner stellet bestemt også en torii-port.

Sofaen er en del af Japanserien, der består af en topersoners-sofa, en trepersoners-sofa, en stol og en skammel. Sammenlignet med Finn Juhls øvrige designs har Japanseriens sublime enkelhed og minimalistiske formsprog et tydeligt japansk udtryk, der trækker på æstetikken fra traditionelle japanske designprincipper og bringer en følelse af harmoni og ro ind i rummet.

Ud over Japansofaen er det 22 m2 store værelse indrettet med 109-Stolen, 500-sofabordet og Nyhavn Arbejdsbordet.

Pelikanværelset

Pelikanværelset er indrettet efter Pelikanstolen, der med sin karakteristiske silhuet minder om en pelikan med spredte vinger. Stolen er et af Finn Juhls tidlige mesterværker, som på mange måder afspejler hans designfilosofi – ikke kun på grund af den specielle form, der er inspireret af abstrakt kunst, men også i dens omsluttende komfort og alsidighed. Da Pelikanstolen blev præsenteret i 1940, var den ganske forud for sin tid, men i dag er det et af Finn Juhls mest populære designs.

Her er Pelikanstolen betrukket med smukt, ensartet stof for at matche værelsets monokrome indretning, hvor de øvrige stole er sorte. Den afdæmpede atmosfære gør Pelikanværelset til det perfekte rum til at trække sig tilbage, fordybe sig i tanker eller koncentrere sig om arbejde.

Foruden Pelikanstolen er værelset, der er 19 m2 stort, indrettet med Nyhavn Arbejdsbordet og Karmstolen.

Franceværelset

I Franceværelset er det to Francestole i eg og cocnagfarvet læder, der er centrum for indretningen. Den lille, elegante armstol blev designet i 1956, og den er formentlig et af Finn Juhls mest oversete mesterværker – mindre dristig og opsigtsvækkende end Pelikanen, men med samme lette og svævende udtryk, der kendetegner hans træmøbler. En anden sofistikeret detalje er armlænenes papirknivsform. I 1950’erne havde stolen blot et produktnummer, men da den blev sat i produktion igen i 2016, fik den navn efter grundlæggeren af møbelproducenten France & Søn, der oprindeligt fremstillede den.

Værelset, der er xx m2 stort, er skabt til at indbyde til en stille stund med te og læsning. Foruden de to Francestole er Øjebordet, Nyhavn Arbejdsbordet og 108-stolen med til at skabe en afslappet stemning.