Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld

Finn Juhls eksklusive 44-stol, der også kendes som Knoglestolen, genintroduceres af House of Finn Juhl som en delvis permanent del af kollektionen. Stolen har opnået kultstatus indenfor møbelverdenen og har altid kun været produceret i begrænsede serier. Sådan vil det også være fremover.

44-stolen stiller helt særlige krav til træmaterialets dimensioner og kvalitet. Træet skal lagres og tørres over en treårig periode, før det kan bruges. Produktionsprocessen er ligeledes utrolig tidskrævende, og stolen fremstilles kun af de dygtigste og mest erfarne japanske snedkere. Af den årsag kan House of Finn Juhl ikke producere stolen på samme vis som den resterende del af kollektionen, men kun levere ganske få af dette eftertragtede samleobjekt. I 2023 vil der blive produceret 100 stole i alt, som vil blive fordelt og solgt gennem de officielle Finn Juhl-forhandlere verden over. Herefter vil der gå minimum tre år, før et nyt parti af stole vil blive tilgængeligt.

Information om pris og leveringstid fås kun på forespørgsel hos de officielle Finn Juhl-forhandlere.

19 44

Sammen med snedkermester Niels Vodder præsenterede Finn Juhl 44-stolen på Snedkerlaugets årlige udstilling i 1944. De to udfordrede, hvor langt man kunne gå med træet som grundmateriale. Knoglestolen blev oprindeligt lavet i cubamahogni, og kun 12 stole blev produceret.

19 44

Finn Juhl erhvervede sig dengang ikke selv en stol, men rådede bod på dette 30 år senere, da han opkøbte to stole fra en af de oprindelige købere. På det tidspunkt mente han selv, at nu var stolen blevet en klassiker - og i øvrigt hans egen personlige favorit.

HISTORIEN BAG

Den vanskelige favorit

Med 44-stolen løftede Finn Juhl for første gang den åbne trækonstruktion til en organisk knogleform, hvilket gav stolen det karakteristiske navn Knoglestolen. Selv beskrev han stolens udtryk i 1944 med ordene: "den animalistiske behagvækkende karakter". Træets styrke er udnyttet til det maksimale, ligesom man ser det i naturens egne konstruktioner. Massen er størst, dér hvor styrken behøves. Når man studerer 44-stolen, er man ikke i tvivl.

Den eksklusive stol har aldrig været i løbende produktion, men House of Finn Juhl har tidligere produceret få stole til specielle anledninger i begrænsede serier. Disse ses i dag opnå høje priser på auktioner verden over.

Foto: Kavian Borhani

“Træets styrke er udnyttet til det maksimale,

ligesom man ser det i naturens egne konstruktioner.”

"Træets styke er udnyttet til det

maksimale, ligesom man ser det

i naturens egne konstruktioner."

Foto: Julian Piehler
Foto: Kavian Borhani
Foto af original tegning: Pernille Klemp, Designmuseum Danmark
PRODUKTION & HÅNDVÆRK

Kompromisløst håndværk og usammenlignelig kvalitet

Træstellet til Finn Juhls mest komplekse stol, fremstilles hos House of Finn Juhls japanske partner og polstres herefter i hånden i Danmark. På det lille snedkeri i Yamagata i Japan, er det kun de mest erfarne håndværkere, med den dybeste forståelse for træmaterialets muligheder og begrænsninger, der udfører stellet. På grund af det store kopstykke, der kræver ét stykke massivt træ, er pauser og tørretid lige så essentielle, som det præcise arbejde med høvlen. Den komplekse form kræver et kompromisløst snedkerarbejde, hvor disse undervejs konstant skal have øje for materialets spændinger og belastningen heraf.

Foto: Julian Piehler
Foto: Kavian Borhani

Det er med glæde og stolthed, at House of Finn Juhl genintroducerer 44-stolen i kollektionen, i det begrænsede omfang som materialerne tillader.

Træsorterne vil i første serie være eg og valnød, men kan i fremtiden variere alt efter tilgængelighed. Alle stole nummereres og et underskrevet certifikat vil medfølge. 44-stolen vil kunne ses i House of Finn Juhls officielle showroom i Gothersgade 9, København, fra d. 15. marts.

Foto: Kavian Borhani
Foto: Kavian Borhani
Produktinformation

Knoglestolen

Design: Finn Juhl
Navn: 44-stolen
År: 1944
Materialer: Valnød eller egetræsstel, polstres i vegetabilsk garvet læder i sort eller natur
Dimensioner: H: 74 cm x B: 61 cm x D: 52 cm x Sh: 47 cm

Besøg produktsiden for 44-stolen for mere information.

Udforsk