Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Projekter & referencer | Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York

Formynderskabsrådssalen i
FN-bygningen i New York

D. 25. april 2013 blev den nyrestaurerede Formynderskabsrådssal i FN's hovedkvarter i New York indvidet. Salen, hvis originale indretning er designet af Finn Juhl, blev oprindeligt indviet i 1952 og kendes også som Finn Juhl-salen. Både relanceringen af de originale Finn Juhl stole og de nye stole og borde tegnet af Kasper Salto & Thomas Sigsgaard er udviklet og produceret af House of Finn Juhl - Onecollection.

 

En helt særlig kulturskat

Da FN’s hovedkvarter blev bygget for mere end 60 år siden, var Formynderskabsrådssalen Danmarks bidrag til færdiggørelsen af FN-bygningen. Det var den unge arkitekt Finn Juhl, der fik den prestigefyldte opgave at stå for indretningen. Han skabte et historisk design, der for alvor manifesterede Danmark som en design nation og salen blev en vigtig milepæl i udbredelsen af det internationale begreb Danish Modern.

Finn Juhl havde til hensigt at skabe et såkalt 'Gemastkunstwerk' - en altomfattende kunstform, hvor hvert designelement komplimenterer hinanden for at skabe en funktionel og æstetisk helhed. Salen er et smukt og vigtigt vidnesbyrd om dansk kulturarv og omtales ofte som Finn Juhl-salen.

FN besluttede i 2007 at modernisere hele huset, og med hjælp fra det danske Kulturministerium og fonden Realdania blev Finn Juhl-salen restaureret i arkitektens ånd, men også moderniseret og katapulteret mod fremtiden med nye borde og stole af den unge designerduo Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. House of Finn Juhl - Onecollection producerede alt inventar - og leverede ligeledes nye Finn Juhl FJ 51 stole til salen.

En gennemgribende restaurering og modernisering fra 2010 til 2013 har genskabt salen, så den nu igen står som et dansk arkitektonisk mesterværk midt i et af verdens absolutte centre. 

House of Finn Juhl - Onecollection producerede og leverede også Finn Juhls moderne arvtager: Salto & Sigsgaards stol med navnet 'The Council Chair' og nye specialfremstillede borde ligeledes designet af Salto & Sigsgaard i et helt nyt layout til salen.

Det er designduoen, der består af arkitekt Thomas Sigsgaard og designer Kasper Salto, der formåede at indfange salens ånd og på elegant vis bringe Finn Juhls arv ind i det 21. århundrede med deres skulpturelle stol. Skallerne på sæde og ryg er fremstillet i støbt Reholz 3D finér. Indvendigt passer den stramme polstring i naturlæder til kroppen. Den elegante drejefod er støbt i aluminium.

”Det har været en vanvittig krævende, men også super sjov proces at skabe Salto & Sigsgaards møbler til salen. At alt er lykkedes uden fejl, virker næsten uvirkeligt. Sammen med designerne har vi hele tiden bevæget os på kanten at det mulige og søgt specielle kompetencer langvejs fra. Desuden har vi skulle arbejde under tidspres, og intet har måttet gå galt. Vi føler, at vi sammen med designerne har skabt noget stort og smukt – noget der kan få betydning for og give ny næring til dansk design i et internationalt perspektiv. Det er en skam, at Finn Juhl ikke oplever dette her.” - Hans Henrik Sørensen, medstifter af House of Finn Juhl - Onecollection.

“Council Chair har fået en enkel, skulpturel udformning, og via dens placering midt i salen skaber den ro, ligesom ryglæn og armlæn i 3D finér er med til at afskærme den siddende. Da stolen er beregnet til sekretærerne, og dermed folk som skal sidde i stolen i lang tid, så var det nødvendigt at overbevise amerikanerne om, at sekretærernes stole skulle have armlæn. Der er en mere hierarkisk opdeling i USA, og derfor var FN i starten tøvende overfor, at sekretærernes stole havde armlæn ligesom embedsmændene. Her blev vores arbejdsmetode en virkelig stor fordel, da vi aldrig lader designets form komme først. Vi havde alle argumenter for hvert eneste valg i stolens design klar, og fik straks kommentaren tilbage: How typical Scandinavian!” - Kasper Salto & Thomas Sigsgaard, designere.