Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Nyheder & stories | Pelikanen i gotlandsk fåreskind

Pelikanen vender tilbage i gotlandsk fåreskind

Når efterår bliver til vinter, vender Finn Juhls karakteristiske Pelikanstol tilbage i gotlandsk fåreskind. Det gotlandske fåreskind har et individuelt og unikt udtryk, hvor skindets varme naturlighed understreger Pelikanens organiske form. Da tilgængeligheden af gotlandsk fåreskind er sæsonbetonet, er antallet begrænset. Kontakt en Finn Juhl-forhandler nær dig for at høre nærmere.

Pelikanstolen med ben i eg (farveneutral olie) polstret med gotlandsk fåreskind.
Den gråmelerede gotlandske pels har naturlige fine, bløde krøller.

I Østersøen, 200 kilometer fra Stockholm, ligger den svenske ø Gotland, der med sine store fyrreskove og smukke kyster rummer en helt unik natur. Øen er hjemsted for de gotlandske pelsfår, også kaldet ”gotlændere”, der er aktive og sociale dyr, som er blevet tilpasset af det barske skandinaviske klima. De trives især på store arealer og egner sig derfor også godt til landskabspleje, hvor de bidrager aktivt til høj biodiversitet. Udover at være både hårdføre og robuste, så er racen særligt kendt for én ting – deres flotte gråmelerede og krøllede pels.

GOTLANDSK FÅRESKIND

Polstring på naturens præmisser

Fra tætte, nærmest krusede, til store skinnende bløde krøller. Hvert enkelt gotlandsk får er unikt, og ikke to skind er ens. Farven kan fra naturens side variere fra lysegrå til mørkegrå med nuancer af både hvid og sort. Skindene er helt naturlige, og der er således ingen farve tilsat. Når Pelikanen polstres i gotlandsk fåreskind, sker det derfor på naturens præmisser. Det betyder, at hver eneste Pelikanstol får et originalt og individuelt udtryk, der understreger stolens karakteristiske og animalistiske udtryk. Det er derfor ikke muligt at bestille en Gotlandspelikan i en bestemt farve, da alle varierer og melerer på forskellig vis, hvilket er en del af karakteren og skindets naturlige skønhed.

Pelikanstolen med ben i eg (farveneutral olie) polstret med gotlandsk fåreskind.
"Fra tætte, nærmest krusede, til store skinnende bløde krøller. Hvert enkelt gotlandsk får er unikt, og ikke to skind er ens."

De skiftende årstider er en oplagt mulighed for at gøre boligen endnu mere varm og indbydende. Det gotlandske skind er utrolig komfortabelt at sidde i, og det bløde skind virker beroligende. Et hyggeligt hjørne med Pelikanen i gotlandsk fåreskind skaber et rum i rummet, hvor der er ro til at trække sig tilbage og lade op efter en travl hverdag.

Gotlandsk fåreskind

Det bløde fåreskind er som skabt til Finn Juhls organiske møbler

Pelikanstolens karakteristiske, bløde og organiske form er som en krop, der holder om kroppen. Man sætter sig og får et venligt kram. Som ved mange af Finn Juhls andre møbler, skabes der et nærmest intimt rum, som indbyder til fordybelse og nærvær. Netop den følelse forstærkes i mødet med det gotlandske skind, hvor Pelikanens bløde former og det naturlige fåreskind kombineres og øjeblikkeligt tilfører både varme og sanselighed til enhver indretning. Desuden er fåreskind meget slidstærkt og tiltrækker ikke støv eller snavs, hvilket gør det let at pleje og vedligeholde.

Da House of Finn Juhl i 2001 relancerede Pelikanstolen, var det afgørende, at det blev gjort med udgangspunkt i Finn Juhls første prototype, de originale tegninger og de traditionelle produktionsmetoder. Metoder, som fastholdes den dag i dag. Stolen produceres i Danmark og polstres stadig i hånden - et traditionelt håndværk, som kun mestres af få, meget erfarne polstrere.

Pelikanstolen med ben i eg (farveneutral olie) polstret med gotlandsk fåreskind.