Finn Juhl - France Stol
Finn Juhl - France Stol
Finn Juhl - France Stol
Luk X

/

Finn Juhl - France Chair
Finn Juhl - France Chair

France Stol 1956

France Stol 1956

France Stol

Finn Juhl red på en international bølge i 1950’erne - ikke mindst båret frem af samarbejdet med virksomheden France & Søn.

C.W.F. France var en engelsk forretningsmand, der kom til Danmark i 1936 for at lede en mindre madrasfabrik i Ørholm - i samarbejde med snedkermester Eric Daverkosen, der døde året efter. I løbet af 1950’erne udviklede fabrikken, der nu var flyttet til Hillerød, sig til et sandt industrieventyr.

I 1954 stod France & Daverkosen for 60% af den samlede danske møbeleksport og beskæftigede 350 medarbejdere, da virksomheden var på sit højeste. Fabrikken skiftede navn til France & Søn i 1957, da sønnen James France kom med i firmaet. I 1966 blev virksomheden solgt til Poul Cadovius.

Se flere billeder

Om France Stolen

France Stolen, eller FJ 136, blev designet til det amerikanske marked sidst i 1950’erne og var oprindeligt leveret knock-down. Herved skulle man selv samle møblet ved dets ankomst, hvilket var hele Frances idé og forudsætningen for den store succes med eksport af danske møbler til USA.

I dag leveres stolen dog samlet. Stolen fås i eg, røget eg, sortmalet eg eller valnød og håndpolstres med stof eller læder.

Se flere billeder

Produktinfo

Kategori

Stol

Design

Finn Juhl

Årstal

1956, relanceret i 2016

Materialer

Stel: Eg, sortmalet eg, røget eg, valnød.
Polstring: Stof, læder.

Dimensioner

B: 80 cm
D: 72 cm
H: 81 cm
Sædehøjde: 38 cm