Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage seneste nyt om produkter, kommende begivenheder og hvad der sker i Finn Juhls univers.

Tilmeld
Stories & Nyheder | Design Awards 2022

Åkandeserien kåret som Årets Møbel til Design Awards 2022

For 9. år i træk er tre af Danmarks førende bolig- og designmagasiner, BO BEDRE, Bolig Magsinet og Scandinavian Living, gået sammen om at hylde dem, som gør det særligt godt indenfor dansk design. I år blev Åkandeserien, der er tegnet af Jonas Lyndby Jensen for Onecollection, kåret som vinder i kategorien ‘Årets møbel’. Ved lanceringen i juni tidligere i år, blev serien kendt som 'Finn Juhls perfekte ledsager'.

Åkande Sidebord i eg sammen med Finn Juhls 53-stol.
Den karakteristiske kantdetaljering.

I år foregik prisuddelingen i de smukke omgivelser på Thorvaldsen Museum i indre København. Et nøje udvalgt dommerpanel havde forinden aftenen gennemgået alle de nominerede og fundet frem til én vinder indenfor hver kategori. Om Åkandeserien sagde panel således:

"Designeren har skullet designe en serie, som kan matche en af dansk designs mest prestigefyldte herrer – Finn Juhl. Serien er karakteriseret ved udformningen af den øverste flade, som sender tankerne mod en åkandes blad. Med det delikate formsprog bliver møblerne nærmest en forlængelse af Finn Juhls ekspressive design – og det siger altså ikke så lidt. Det er vaskeægte feinschmeckeri. Og så har det en stoflighed over sig, så træet næsten virker tekstilt. Det er et design, som har formået at spille op til Finn Juhl og samtidig har sit eget udtryk. Det er virkelig godt gået."

Åkandeserien

Finn Juhls perfekte ledsager

Åkandeserien, der er designet af tidligere vinder af Finn Juhl Prisen Jonas Lyndby Jensen, er det perfekte supplement til Finn Juhls ikoniske møbler. Serien indeholder et sidebord, to skamler og et skrivebord, som alle er kendetegnet ved en elegant kantdetaljering, der giver associationer til et åkandeblad. Onecollection, som har rettighederne til Finn Juhls møbler med brandet House of Finn Juhl, er producenten bag serien.

Åkande Skrivebord i eg sammen med Chairmanstolen.
"Et af de første billeder, der dukkede op hos mig, var bladet fra en åkande. Min far plejede at svømme i søer og plukke åkander. Min association var dog ikke blomsten, men de runde, flade blade, som netop også̊ har en lille krave. Åkandeblomsten er søens stjerne, og dens blade er til for at støtte den. Ligeledes ser jeg min møbelserie som et ydmygt supplement til mit forbillede Finn Juhls møbler." - Jonas Lyndby Jensen, designeren bag Åkandeserien
Åkandeserien

Åkandeseriens subtile detaljer

Åkandeseriens karakteristiske dna er kantdetaljens svungne design, der viser en stræben efter at blødgøre det hårde træ og give møblerne en levende, organisk form. Her spiller træet en afgørende rolle, da samme taktilitet, varme og sanselighed ikke kan opnås ved at anvende kunstige materialer.

Læs mere om Åkandeserien her. Du vil blive videresendt til hjemmesiden for vores søsterbrand Onecollection.

Åkande Sidebord i eg.
Åkandeserien

Møbler i Åkandeserien

Åkandeserien består af fire møbler: En skammel med et rundt sæde og tre ben, en skammel med et aflangt sæde og fire ben, et sidebord med søjlefod samt et skrivebord. Møblerne udføres i massiv eg, og skamlen med tre ben og sidebordet fås også i massiv valnød.

Udforsk
Åkande Sidebord i valnød.
Åkande Skammel i eg med tre ben.
Åkande Skrivebord i eg.
Åkande Skammel i eg med fire ben.